Problem!!! Błąd P0220 TP Sensor/Switch (6)

K

kamikaze1988

Guest
Witam!!

Dziś pomalutku cofałem z uliczki, wyskoczył ten błąd, Bella straciła moc, pedał gazu zaczyna reagować dopiero po pewnym wciśnięciu a nie w każdej pozycji jak wcześniej. Po chwili jak zapale marchewa się nie świeci, tylko jak trące pedał gazu nogą to się zaświeca, po skasowaniu błędu wystarczy dodać gazu troszkę i dalej wyskakuje. Wygląda to tak że w początkowej fazie obrotu potencjometr nie reaguje.
Dodam, że kiedyś też tak miałem jakieś 2 miesiące temu, ale samo przeszło i było ok. Co obstawiacie??? i jak z tym sobie poradzić. Czy trzeba nowy potencjometr??

Szukałem tej kostki połączeniowej pod schowkiem od tego pedału, po spięciu i rozpięciu wywaliło jeszcze jeden błąd ( wszystkie co dałem rade porozpinałem i spiąłem) P1320 (sygnal predkosci obrotowej/synchronizacja wtrysku paliwa) Porozpinałem jeszcze raz i spiąłem. I pomogło, pedał pracuje normalnie i drugiego błędu też niema.

I tu moje pytanie, jaki związek miał ten błąd synchronizacji? Czy tam były połączenia czujników położenia wału z ECU czy z czym innym ogólnie dużo kabli tam jest.

Amortyzatory
Powrót