• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Potrzebne info-Alfa 156 1,9/16V 140KM

Auto
Włoski
Zwracam się do kolegów, którzy posiadają model 156 z silnikiem 1,9/16V o mocy 140KM z serdeczną prośbą i liczę,że u was otrzymam odpowiedź.
Otóż zamierzam zaszczepić i siebie taki właśnie silnik i potrzebuję info na temat sterownika bo to ułatwi mi jego zakup.Jeżeli ktoś byłby uprzejmy i spisał numery z naklejki na sterowniku , a jeszcze lepiej zrobił fotkę to byłbym bardzo wdzięczny.Może ktoś się orientuje jaki system tam siedzi, czy to jest już EDC16 czy może jeszcze EDC15 ? O ile się dobrze orientuje ten model nie ma body-compa, czy może ktoś rozwiać moje wątpliwości? Z góry dziękuję za pomoc.

ja mam 147 ale ten sam silnik .Na zdjeciu masz nr sterownika,jest to EDC16,mój posiada
body- computer

No niestety wersja z boby-compem odpada, ale dzięki.Chyba 156 go nie ma i chciałbym się upewnić, poczekam na pewno ktoś mi pomoże :)

OK , przypadkiem znalazłem zrzut z połączenia z moim autem , to odgrzewam temat

Uploaded with ImageShack.us

tak więc kaseta z 156JTD16v silnik 192A5000 ma nr 0 281 011 425

tu masz katalog bosch , który dodatkowo podaje jeszcze jeden starszy numer kasety pasującej dla tego silnika , zależnie od miesiąca produkcji

Uploaded with ImageShack.us

Amortyzatory
Powrót