Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
  1. #1
    Korczu
    Gość

    Domyślnie Ogrzewanie przednich foteli

    Mam problem z podgrzewaniem przednich foteli.tzn. najzwyczajniej w swiecie nie grzeją.co moze byc przyczyną?

  2. #2
    Administrator Romeo Avatar Piotriix
    Dołączył
    10 2005
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.
    Postów
    5,082

    Domyślnie

    termostat bezpiecznik moze jeszcze za cieplo .oba naraz?

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar michal832
    Dołączył
    08 2008
    Mieszka w
    Gorzów Wielkopolski
    Auto
    156 2.0 TS 99r. M1.5.5
    Postów
    56

    Domyślnie

    witam.
    mam ten sam problem, diody sie pala a siedzenia nic:/

  4. #4
    bmw535i89
    Gość

    Domyślnie

    niemozliwe u mnie grzeje ))

    a tak serio to ponoc maty ktore grzeja w fotelach czesto padaja. No i faktycznie fotele mocno nie grzeja w alfie wiec jak jest cieplo to mozna nie zauwazyc wogole

  5. #5
    Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Dołączył
    10 2008
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd
    Postów
    860

    Domyślnie

    czyli jak ta dioda sie pali to znaczy ze grzeje w tym momencie fotele ?? ;] one sie jakos same zalaczaja ?

  6. #6
    obserwator737
    Gość

    Domyślnie

    częstą przyczyną jest brak styku na włączniku

    zewnętrzne styki odpowiadają za grzanie , wewnętrzne - za diodę

    wyjmij włącznik i podłącz na krótko (zewrzyj 1 i 4 styk na przewodzie) - będziesz wiedział czy maty są OK

  7. #7
    Leszek K
    Gość

    Domyślnie

    bezpiecznik OK,przekazniki działają lampka przy włączniku się pali a siedziska zimne.Ktoś mi kiedyś napisał że mata moze być uszkodzona ale wszystkie naraz.A w oparciach też powinno grzać?

  8. #8
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    11 2008
    Mieszka w
    jelenia gora
    Postów
    74

    Domyślnie

    do wyłącznika dochodzą trzy przewody dwa z nich nas interesują .Kolor N czarny na nim ma wisieć masa kolor RN czerwono-czarny na nim pojawia się plus/napięcie akumulatora/ po włączeniu stacyjki.Ważne wyłączniki często padają gdyż sterują bezpośrednio matą grzejną nie przekażnikiem tylko matą grzejną. Jeśli są wszystkie napięcia poprawne sprawdzamy wyłącznik za pomocą omomierza na włączonej pozycji /końcówka 1,4/opór wskazywany przez miernik ma być 0 przy wyłączeniu opoór nieskończenie wielki.Jesli i to jest w porządku sprawdzamy styki dochodzące do instalacji czy nie są spalone lub odkształcone.Aha ważne jeśli na czarnym kablu nie ma masy to na 99% mamy uwaloną mate grzejną

  9. #9
    obserwator737
    Gość

    Domyślnie

    w 147/156/gt są 4 przewody

  10. #10
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    11 2008
    Mieszka w
    jelenia gora
    Postów
    74

    Domyślnie

    Przepraszam masz rację .Opis ma się do alfy 166 ops: ops:

Podobne wątki

  1. Swap foteli przednich z 166 do 147
    Utworzone przez Kubek w dziale 147
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 10-06-2013, 09:46
  2. [156] NIe działa sterowanie i ogrzewanie foteli
    Utworzone przez Remi84 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 14-12-2012, 09:27
  3. AirBag przednich foteli
    Utworzone przez ArturR_1975 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 20-09-2012, 18:38
  4. zmiana przednich foteli
    Utworzone przez xdj1 w dziale GT
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 21-09-2010, 08:31
  5. Ogrzewanie foteli
    Utworzone przez tomaszko79 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-05-2009, 11:09

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory