Witam, panowie mam do wymiany łożysko koła przód. Czy ktoś z Was sam wymieniał?? Nie wiem czy dam radę. Przydała by się jakaś pomoc mentalna jakiś mały manualik
Z góry dzięki jeśli ktoś odpowie![]()
Witam, panowie mam do wymiany łożysko koła przód. Czy ktoś z Was sam wymieniał?? Nie wiem czy dam radę. Przydała by się jakaś pomoc mentalna jakiś mały manualik
Z góry dzięki jeśli ktoś odpowie![]()
Generalnie nie polecam, łożysko drogie a bez praski może się nie obejść![]()
Alfa jest jak prawdziwa piękna Włoszka - może być czułą matką i namiętną kochanką, ale jeśli przez chwilę ją zaniedbasz, może natychmiast stać się kapryśna...
Wymiana w warsztacie od 50-100 zł więc chyba nie warto się męczyć![]()
dokładnie nie warto .. przechodziłem przez to więc wiem co mówie. Umnie był dodatkowy problem z tym że wieloklin nie chciał zejść. Krótko i na temat ... rozkręcasz niemal całe zawieszenie z przodu (stronę wymienianą) i do tego prasa do wyciągnięcia tej małej tarczki.
sam nie kombinuj,wymiana około 80 zł ,samo łożysko to chyba 280zł
Koledzy trochę demonizują.
Zwykle samego łożyska się nie wymienia - tylko razem z piastą, co jest normalnie do kupienia w komplecie, np. tu:
http://allegro.pl/lozysko-piasta-kol...357852735.html
Wtedy się nie narobisz i sam spokojnie wymienisz.
Jeśli chciałbyś zaś wyjąć łożysko ze starej piasty i wprasować nowe, to bez specjalistycznych narzędzi i prasy nie jesteś rzeczywiście w stanie tego wykonać.
Pamietaj też, że do tej pracy trzeba się zaopatrzyć w nową nakrętkę kołnierzową, zabezpieczającą piastę, no i musisz mieć czym tę nakrętkę odkręcić, a potem przykrecić, a to nie takie proste bo tam prawidłowy moment wynosi 67-72Nm+62 stopnie.
Więc bardzo mocny długi klucz będzie potrzebny, a najlepiej klucz udarowy.
to mnie w banie zrobili bo mieli łożysko z piasta,miało to kosztować 60zł ,ale ze ciężko było dupkom wziął 20 zeta więcej
Dlaczego uważasz, że w banię - za 80 zł (sama robocizna, jak rozumiem) to nie jest tak dużo - za mniej też bym nie robił.
A Ja za wymiane biorę sie w przyszłym tygodniu, nie lubię mechaników, niech spadają od mojej Alfy. Oczywiście całego łożyska z tymi uszami. To coś z uszami raczej nie nazywa sie piasta, choc na allegro wszedzie w temacie pisza piasta.
PS. Definicja piasty
"Piasta - zgrubiona i wzmocniona część koła (np. zębatego) przylegająca do czopa osi lub wału, na którym koło jest osadzone."
I ta właśnie "część łożyska z tymi uszami"to jest piasta do niej przykręcamy tarczę hamulcową i koło,
Cytat:
Piasta to w budowie maszyn część koła napędowego, przekładniowego lub jakiegokolwiek innego elementu montowanego na wale lub osi i bezpośrednio tenże obejmująca. W piaście instaluje się łożyska, jeśli połączenie jest ruchowe lub staje się ona częścią połączenia, np.: wpustowego,wielowpustowego, klinowego lub wciskowego.