Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
  1. #1
    kamilcio
    Gość

    Domyślnie [156] słabo grzeje

    Witam.mam problem z alfa 156 JTD. Cieżko jest doprowadzic wode do 90stopni.Wogóle słabo grzeje(wolno),dość duzo trzeba pojezdzic zeby leciało cieplejsze z nawiewów powietrze.Nie wiem-CZY TO NORMALNE??Chce zaznaczyc ze wymieniłem termostat.Prosze o pomoc.Pozdro dla wszystkich ALFAHOLIKÓW[/b]

  2. #2
    Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Dołączył
    07 2007
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm, Alfa Romeo 147 fl
    Postów
    5,788

    Domyślnie

    Nie bardzo umiem Ci pomóc, ale po pierwsze, to napisałeś nie w tym dziale co trzeba. Poproś admina o przeniesienie tematu do działu 156. Koledzy z pewnością Ci pomogą.

    Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

  3. #3
    J@rek
    Gość

    Domyślnie

    Termostat.

    Moja 145 nie dogrzewała się, czasami łapała 90, w większosci przypadków około 70-80.
    Zmiana termostatu - 110zł z robocizną - i jak ręką odjął.

  4. #4
    Moderator Romeo Avatar Maciek-156
    Dołączył
    05 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED
    Postów
    8,238

    Domyślnie

    To normalne przy niskich temperaturach zewnętrznych -całkiem jak widzisz niepotrzebnie zmieniałeś termostat. Jak tym autem nie przejedziesz 10km to nie ma prawa się zagrzać
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

  5. #5
    Kosiar
    Gość

    Domyślnie

    jeżeli dułgo z nawiewów nie leci ciepłe powietrze to masz uszkodzony przekaźnik sterowania dyszami ciepłe/zimne coś około 200zł

  6. #6
    J@rek
    Gość

    Domyślnie

    Cytat Napisał Maciek-156
    To normalne przy niskich temperaturach zewnętrznych -całkiem jak widzisz niepotrzebnie zmieniałeś termostat. Jak tym autem nie przejedziesz 10km to nie ma prawa się zagrzać
    Jeżeli to dotyczy mojego postu - to zostałem źle zrozumiany.
    Był zwalony termostat. Po wymianie, po przejechaniu około 3km silnik ma 90 stopni. I bez względu czy stoję w korku czy jadę - temperatura pozostaje na niezmienionym poziomie.

  7. #7
    Moderator Romeo Avatar Maciek-156
    Dołączył
    05 2007
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED
    Postów
    8,238

    Domyślnie

    Nie moje stwierdzenie dotyczy silnika JTD
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

  8. #8
    Użytkownik Romeo Avatar alces1
    Dołączył
    07 2007
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    Alfa Romeo 159 JTDm, Alfa Romeo 147 fl
    Postów
    5,788

    Domyślnie

    Cytat Napisał J@rek
    Cytat Napisał Maciek-156
    To normalne przy niskich temperaturach zewnętrznych -całkiem jak widzisz niepotrzebnie zmieniałeś termostat. Jak tym autem nie przejedziesz 10km to nie ma prawa się zagrzać
    Jeżeli to dotyczy mojego postu - to zostałem źle zrozumiany.
    Był zwalony termostat. Po wymianie, po przejechaniu około 3km silnik ma 90 stopni. I bez względu czy stoję w korku czy jadę - temperatura pozostaje na niezmienionym poziomie.
    3km to przypadkiem nie za szybko? Mówimy oczywiście o zimnym silniku (np. po nocnym postoju). Ja mimo wymiany termostatu muszę przejechać około 10km (w dzisiejszych warunkach pogodowych) by uchwycić temp 88*C.

    Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

  9. #9
    dddarekj
    Gość

    Domyślnie

    A masz osłone pod silnikiem? Pewno ona tez ma duzy wpływ? Ja nie mam musze zakupic ! Pewno z allegro...moze macie jakiegos konkretnego sprzedawce do polecenia? Bo duzo ich jest...

  10. #10
    Kosiar
    Gość

    Domyślnie

    a tak apropo ja osłony też nie mam popękała zimą kiedy sie zawiesiłem na śniegu i lodzie jak byłem na nartach i jeep na wyciągarce mnie musiał wytachać z operesji

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. [146] Słabo odpala
    Utworzone przez keramczak1960 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 24-02-2013, 15:08
  2. Alfa słabo grzeje - na postoju
    Utworzone przez rgr w dziale 156
    Odpowiedzi: 26
    Ostatni post / autor: 31-12-2012, 14:40
  3. [156 1.9 JTD 115KM] Słabo grzeje w kabinie
    Utworzone przez rychuslu89 w dziale 156
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 29-02-2012, 18:22
  4. [146] Słabo grzeje HELP!!!!
    Utworzone przez remi200833 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 34
    Ostatni post / autor: 23-01-2011, 20:33
  5. [147] Nawiew słabo grzeje
    Utworzone przez wiedzmaak w dziale 147
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 29-11-2010, 17:33

alfa 156 słabo gzreje

alfa romeo 156 słabo grzeje

s

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory