Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: pomocy

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    trzciana
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.8

Domyślnie pomocy

uzupelnialem plyn w spomaganiu i gosc mi sprzedal to http://www.olejesamochodowe.com.pl/p...hc--75w90--1l/ wlalem i z tym co bylo jak sie wymieszalo to jakas piana dziwny kolor itp co z tym robic pomocy!!

JFC
    Gość

Domyślnie

a wystarczyło poczytać....Nie jest przeznaczony do tych elementów układów napędowych, do których polecane jest stosowanie olejów silnikowych lub płynów przekładniowych typu ATF.
    A powinno być coś tego typu..http://flpoland.pl/html_oleje/auto_p_tutelagi_a.htm
    Spróbować wypompować pod ciśnieniem, warsztaty mają takie urządzenia do wypompowywania i wymiany płynu. Ja bym chyba obciążył kosztami sprzedającego jeżeli to on Ci zaproponował i sprzedał.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    AR 156 2.0 155kM 1998r.

Domyślnie

Mobilube 1 SHC 75W-90 to wysokiej jakości olej przekładniowy... wyssać strzykawką zalać np Prestone... pokręcić kierownicą i znowu odessać i wlać Prestone... ja chyba 4 razy tak robiłem jak wymieniałem płyn...

ViP Romeo Avatar puotek
    Mieszka w
    Rybnik
    Auto
    156FL Q2

Domyślnie

No to kiszka.
    Jak mi spadł gumowy przewód powrotny z metalowego, to gubiłem płyn w ciągu kilku sekund. Może w ten sposób uda Ci się szybko oczyścić układ i zalać nowy płyn. Proponuję też może nieco przepłukać.
    Co do obwiniania sprzedawcy, to byłbym ostrożny. Z doświadczenia wiem, że czasem klienci potrafią się niejasno wyraźić i potem mogą zaistnieć takie nieporozumienia

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Jak koledzy napisali, tylko prestone,
    odkręć (zdejmij) przewody z przekładni, poczekaj aż spłynie. Załóż przewód doprowadzający, wlej trochę płynu, Nie zakładaj przewodu powrotnego. Odpal, szybko zakręć kierą i jeszcze szybciej zgaś.
    Wypompujesz resztki z przekłądni.
    ALE PAMIĘTAJ TO MUSI BYĆ NAPRAWDĘ SZYBKIE bo przez chwilkę będzie pracowała na sucho.

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

Cytat Napisał RobertWroc Zobacz post
    Jak koledzy napisali, tylko prestone,
    odkręć (zdejmij) przewody z przekładni, poczekaj aż spłynie. Załóż przewód doprowadzający, wlej trochę płynu, Nie zakładaj przewodu powrotnego. Odpal, szybko zakręć kierą i jeszcze szybciej zgaś.
    Wypompujesz resztki z przekłądni.
    ALE PAMIĘTAJ TO MUSI BYĆ NAPRAWDĘ SZYBKIE bo przez chwilkę będzie pracowała na sucho.
    Ty tak na poważnie z tym odpalaniem ???

Wystarczy odpiąć przy chłodnicy płynu, spuścić, zalać, pokręcić kierownicą, spuścić i tak 3 razy powtórzyć. Wystarczy pokręcić kierownicą na sucho i nic nie odpalać.

Nie musi być wcale Prestone.
    Wystarczy ATF każdej markowej firmy. Ma spełniać normy takie jak Dexron III.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Rowerzysta Avatar RobertWroc
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.2JTS

Domyślnie

Ano poważnie, może i błędnie, ale tak mi przyszło na myś by jednak pompa wytworzyłą cisnienie.
    A zę prestone? Zawsze go uzywam, i jakos mam do niego zaufanie..

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

W tej pompie, jak wiadomo, jest panewka, więc nie ma mowy o jakimkolwiek kręceniu na sucho.