na pw masz wiadomosc
na pw masz wiadomosc
Ja tez chce miec info o termostacie
dla Ciebie i dla reszty termostat BEHR z czujnikiem , cena 220zł nigdzie indziej taniej nie znalazlem oczywiscie BEHRa bo Verneta sa i po 170 z groszami ale bez czujnika sklep to http://allegro.pl/alfa-fiat-lancia-t...411871381.html, w autosklep24 byl po 250 ale nie mieli na stanie, a jak powiedzialem ze innego nie chce to koles powiedzial ze moze mi zalatwic z fiata oryginalny za 310 zl wiec podziekowalem
wymiana termostatu jest dosyc czasochlonna szczegolnie rozbieranie tego i usuwanie fabrycznych spinek
- ja z rozbiorka walczylem prawie caly dzien
- natrudniejsze jest dostanie sie do wymiennika ciepla - trzeba niestety odkrecic 2 sruby 13-nastki od strony maski oraz srube na ktora potem przymocowany jest termostat, oczywiscie wczesniej trzeba zdjac caly EGR
operacje skladania poszly mi znacznie szybciej
warto wszystkie opaski powymieniac sobie na nowe skrecane
Troszkę czasu minęło od ostatniego postu, ale chciałem się podzielić moją wymianą termostatu. Czytałem inne tematy ale tego nie. Wziąłem się za to wczoraj o 20 skończyłem 1.30 w nocy. Natrafiłem na tą blaszkę ze zdjęcia od wymiennika ciepła. Silnik mój 2.4JTD, 2002r, 150KM, Zdjąłem obejmy z wymiennika, mi wyjść nie chciał egr-u nie odkręcałem, wygiąłem ją przecinakiem i młotkiem innej rady nie widziałem, mało miejsca.
Obejmy obowiązkowo wszystkie nowe , stare oryginał masakra już nie do zapięcia. Płynu wogóle nie spuszczałem trosze się wylało, to dolałem.przebieg mam 298tyś km, wyjąłem oryginalny termostat Behr. Wogóle nie wskazywał więcej niż 50stopni cały czas duży obieg. A założyłem Magneto Morelli z czujnikiem koszt 220 zł.
Była jazda próbna z 10km rozgrzał się do 70stopni może nawet lepiej, ale muszę to jeszcze sprawdzić na kompie, bo rura z termostatu na chłodnice miał już ciepłą. Dużo mnie to nerwów kosztowało, więc przygotujcie się do operacji, jak się ktoś bierze za wymianę.
W dziale "ZROB TO SAM" jest opis z obrazkami
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
ja nie wiem co za problemy macieu mnie góra 2 godziny zajęła wymiana termostatu w 2,4 136km...`łatwy dostęp, tylko akumulator właściwie wyjąć, opaski wszystkie obciąć i jakoś większego problemu nie ma
![]()
Ja u siebie w mienialem wczoraj.. 1.9 jtd 140 km. Cala wymiana zajela mi 2,5 h. Troche do rozkrecenia jest, ale skrecenie to juz 30 min. Robilem to pierwszy raz w Alfie.. U mnie siedzial vernet. Plynu wylalo sie z litr..
Gesendet von meinem Xperia Arc S mit Tapatalk 2
Mam zamiar tez wymienic ale teraz dowiaduje sie ze termostat tam jest z czujnikiem. Kazda 156 ma termostat z czujnikiem czy sa bez jak to wyglada? A przy okazji spytam sie o nr seryjny rozrzadu gdzie moge znalesc, i co przy okazji wymienic przy tych dwoch naprawach?