najczesciej to sa kostki od airbagow. ktore z biegiem czasu nie stykaja dobrze
jesli zostałgdzies uszkodzony przewód od poduszki pow. lub ktos odpinał poduszke(rozłączył kostke- np w celu wymiany kierownicy)to blokuje sie komp. od airbagu- wizyta w serwisie podepna kompa i po kłopocie - nio chyba ze to przewód od np. czujnika!
znam to z autopsji!!!
Pozdrawiam!!!
Witam.Nie wiem czy posiadasz poduszki w siedzeniach,ale jesli tak to moze byc tak ze ktos ciezki usiadli przesunal mocniej siedzenie i juz kontrolka sie swieci,albo bardzo czesto jest tak ze samochod postoi i troszku spadnie napiecie na akumulatorze no i kontrolka sie swieci 8)
Zgadzam sie z przedmowcami i dodam tylko iz kontrolke da sie tylko wylaczyc poprzez podłaczenie komputra,sama nie zgasnie.Takze czeka wizyta w serwisie.
ja zakleiłem diode taśmą bo do roku ze 4 razy ,musiałem gasić ale juz przegieła u mnie i swieci ale ja tego nie widze (mam tylko 1 baga)

a zarowek nie wymieniales czasem?
w 145 podczas wymiany jak sie przekreci kluczyk to wlasnie taki blad sie robi, ze poduszka swieci...![]()
nie wiem a wyskakuje błąd poduszki od pasarzera a tam nie ma takowej(auto nie bite krajóweczka z salonu zakupiona w 98 roku)
witam
W zeszłą środe zaświeciła mi sie lampka airbagu na konsoli.
Tak poprostu zapialiła sie i mnie wkurza
Nie odpalałem z kabli nei wymieniałem akku ( bo takei były sugestie aso)
Resetu tez nie udało sie w ASO zrobic.
Czy jast moze jakis patent na sprawdzenie poprawnosci centralki??
I czy po włozeniu sprawnej lampka zgasnie( zakładajac ze ta sie uszkodziła od podmuchu wytworzonego przez moja stope na pedale gazu :-)
pozdro
łukasz
p.s. zmartwiony jestem :-(
Jest szybka :-) ale ITR ;-p
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki