• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Brak świateł stopu w tylnych lampach

adamus

Nowy
Auto
AR 156 GTA Q2 kolor Azzuro nuvola AR 156 2,5 V6 AR145 1,6Ts AR 146 2,0 Ts AR 146 1,9 TD
Spawa jest tego typu trzeci stop działa a w lampach jest go brak, nie zapala się nawet kontrolka spalonej żarówki przy wciśnięciu stopu chociaż po wyjęciu żarówki się świeci. W czym może być problem? Dodam że niedawno był wymieniany obrotomierz bo w przednim spalił się układ od ładowni akumulatora. Czy to ma jakiś związek z moim problemem?

mialem podobny problem w obrotomierzu jest jakis uklad odpowiedzialny za swiatla ja mialem drugi i przelozylem i wszystko wrocilo do normy

a żarówki dobre są??

A mógłbyś napisać który to jest układ dokładnie ?

nie wiem mi powiedzial o tym kumpel ze takie cos tam sie znajduje mialem drugi i zamienilem ty obrotomierza i wszystko wrocilo do normy

też słyszałem że obrotomierz ma coś wspólnego ze światłami

W obrotomierzu wbudowany jest układ centralki świateł zewnętrznych... Uszkodzenie owej centralki skutkuje dziwnymi zachowaniami. Od dyskoteki, po wybiórcze świecenie świateł STOP, itd, pomaga wymian obrotomierza...

Amortyzatory
Powrót