Jak juz się robi zimno trzeszczy cicho coś w zawieszeniu, trzeszczenie to występuje tylko na zimnym, tylko na leżących policjantach i ustaje w dużej mierze gdy silnik jest nagrzany. Gdy bujam samochodem na boki nic nie trzeszczy, gdy bujam za bagażnik, nic nie trzeszczy, gdy bujam pod maską nic nie trzeszczy, gdy przejade szybko przez garba trzeszczyCo to ?
pewnie gumy na górnych wachaczach
Kayrol thanked for this post
Kayrol thanked for this post
kolego mam ten sam objawheh nie pakuj sie w koszta
poki nic ci nie puka ani nie stuka tylko trzeszczy na zimnym silniku to " udaj ze tego nie slyszysz" albo zrub sobie glosniej muzyke haha
. Ja przy swojej AR wymienialem obydwa wahacze gorne jakies 4 miesiace temu i tez mi na zimnym silniku trzeszczy. ale nawet nie zwracam na to uwagi czy to sa gorne wahacze czy moze gumy stabilizatora ( bo tez wymienialem niedawno) w kazdym badz razie trzeszczenie ustaje w miare jazdy i rozgrzania sie silnika
a w AR to normalne ze zawieszenie sobie trzeszczy od czasu do czasu
Pozdro
Normalne to jak nie trzeszczy. Powoli się zbliża czas wymiany prawdopodobnie wahacza (wahaczy) górnych. Ale póki nie ma luzu to można jeździć. Sam tak mam chociaż drażni.
Włoski geniusz, włoska technologia, włoska pasja.

No to i ja się dołączę do klubu. U mnie też by trzeba raczej do akustyka podjechać niż do mechanika. Dzisiaj lało więc jest cisza. Tylko zapytam czy ten silikon w sprayu pomaga? Bo chyba zapodam. Temperatury coraz niższe to i śpiew się pewnie nasili.
alfa 156 1.6 TS 2004

Tak jest rozwiązanie ze sprayem jest na krótką mete jak kolega Pietia pisze na miesiąc dwa i znowu zaczną skrzypieć. Także jak zaczną skrzypiec znowu psikanko jeśli nic nie puka a jak puka to wachacz do wymiany się już kwalifikuje.
---------- Post added at 13:16 ---------- Previous post was at 13:14 ----------
W każdym temacie o wahaczach znajdzie się wzmianka na ten temat na 100% Bo ten problem był naprawde wiele razy wałkowany na forum.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki