Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
-
Użytkownik
Embrion
Moduł Domykania Szyb
Witam!!
W swojej 156 miałem biały moduł komfortu. Postanowiłem kupić czarny moduł który posiada domykanie szyb. Przełożyłem moduł na czarny, szyby się zamykają, centralny działa, tylko szyby nie chcą się domykać przy zamknięciu samochodu, tak jakby nadal był tam biały moduł. Co może być tego przyczyna? Może powinienem coś jeszcze zrobić poza samym przełożeniem modułu??
-
27-10-2011 13:48 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Romeo
daj link do tego co kupiłeś
Alfa Romeo 156 1,9JTD '02 SPORTWAGON
Szerokopojęta elektronika i elektryka samochodowa
-
Użytkownik
Embrion
-
Użytkownik
Embrion
Jedyna zmiana jaką zauważyłem po przełożeniu to światło podsufitki ciemnieje i zapala się stopniowo, a na białym od razu gaśnie bądź zapala się.
-
Użytkownik
Romeo
Ciesz się że w ogóle ci to działa ale w swojej nieświadomości trochę se polepszyłeś, to jest sterownik centralnego, świateł w środku, szyb ale nigdy to nie będzie modułem komfortu, dałeś Kolego naciąć i to dość poważnie i zamknij ten temat czym prędzej bo więcej osób jeszcze zacznie popełniać ten błąd.
-
Użytkownik
Alfa i Omega

Napisał
palchon
Ciesz się że w ogóle ci to działa ale w swojej nieświadomości trochę se polepszyłeś, to jest sterownik centralnego, świateł w środku, szyb ale nigdy to nie będzie modułem komfortu, dałeś Kolego naciąć i to dość poważnie i zamknij ten temat czym prędzej bo więcej osób jeszcze zacznie popełniać ten błąd.
to powiedz gdzie znaleźć i jak wygląda ten moduł komfortu bo przecież alfa takowy posiada
-
Użytkownik
Romeo
przegrzebałem instrukcje i nigdzie niema o obsłudze funkcji komfort, wnioskuje więc że takowej nie było
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)