Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Przycisk do centralnego w kluczyku do 156 99

przemek.5
    Gość

Domyślnie Przycisk do centralnego w kluczyku do 156 99

Posiadam dwa kluczyki, w których nie działa przycisk do centralnego zamka. Zaniosłem do fachowców do naprawy, ale ci stwierdzili, że nie można dostać takich przycisków. Na allegro jest sporo kluczyków ze stacyjkami i zastanawiam się czy nie skorzystać z jednej z ofert, zwłaszcza, że obudowy są pęknięte, a gumek praktycznie już nie ma. Co mam zrobić, żeby mi to wszystko działało?

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    DW / OP
    Auto
    AR Stelvio 2.2jtdm

Domyślnie

Po co Ci kluczyk ze stacyjką?

Jeżeli przycisk nie działa [nie świeci się dioda] to najprawdopodobniej wystarczy przełożenie mikrostyku.
    To powinien zrobić Ci każdy elektronik, koszt nieduży, potrzebujesz tylko kluczyka dawcy.

Ale aby auto sparować z innym kluczem [transponder i kod do otwarcia centrala] musisz znać znać alfacode Twojego ECU. Zakup w ASO wg VIN to wydatek c.a. 200zł i będzie skuteczny pod warunkiem, że nikt wczesniej w aucie nie wymieniał ECU.
    Jezeli nie, to musisz nabyć komplet klucz + ECU z puszką immobilisera przed faceliftingiem wnętrza lub samo ECU po.
    Ostatnio edytowane przez awtcka ; 14-01-2012 o 02:09

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Alfa 156 2.4 JTD 99r.

Domyślnie

Można dostać takie przyciski, popytaj w sklepach elektronicznych. Ja za taki zapłaciłem chyba 2 złote. U mnie w kluczyku rozpadł się ten przycisk. A jak masz obudowę popękaną to jak kupisz na allegro jakąs stacyjkę z kluczykiem to da się przełożyć grot kluczyka do nowej obudowy, transponder immo i układ scalony.
    Ostatnio edytowane przez llacoste ; 14-01-2012 o 09:54

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał przemek.5 Zobacz post
    Posiadam dwa kluczyki, w których nie działa przycisk do centralnego zamka. Zaniosłem do fachowców do naprawy, ale ci stwierdzili, że nie można dostać takich przycisków. Na allegro jest sporo kluczyków ze stacyjkami i zastanawiam się czy nie skorzystać z jednej z ofert, zwłaszcza, że obudowy są pęknięte, a gumek praktycznie już nie ma. Co mam zrobić, żeby mi to wszystko działało?
    To pogratulować fachowców...

Kup sobie mikrostyk lub kluczyk używany (pytaj ludzi z alfami na części) i przelutuj go do Twojego. Gumki do kluczyków są ale ich cena trochę zaporowa:http://allegro.pl/gumka-przycisk-pil...055868590.html

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.0 ts

Domyślnie

ja wymieniałem u siebie te micro switche, tu masz namiar na strone z allegro http://allegro.pl/micro-switch-smd-2...007464413.html

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    159 3.2 Q4, MiTo 1.4 TB MA 135KM + TCT

Domyślnie

mikrostyk pasuje od jakiejs nokii ale nie wiem jakiej.
    Ja poszedłem tam gdzie telefony naprawiają i w 15 minut i za 5 złotych miałem zrobione nie pamiętam jaka dokłądnie nokia ale taka dość spora.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał lukaszciupinski Zobacz post
    ja wymieniałem u siebie te micro switche, tu masz namiar na strone z allegro http://allegro.pl/micro-switch-smd-2...007464413.html
    Ale Ty masz inny kluczyk. W tych czerwonych mikrostyk jest pionowy.

przemek.5
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer27 Zobacz post
    To pogratulować fachowców...

Kup sobie mikrostyk lub kluczyk używany (pytaj ludzi z alfami na części) i przelutuj go do Twojego. Gumki do kluczyków są ale ich cena trochę zaporowa:http://allegro.pl/gumka-przycisk-pil...055868590.html
    Przypuszczam, że "fachowcy" olali moje kluczyki, bo zbyt dużo zachodu, a za mało kasy.
    Pójdę za radą amdi92 i spróbuję w komisie tel. Może mi wymienią ten mikrostyk. Sprawdzę czy działają te piloty i wtedy wymienię obudowy i gumki.

Pangien
    Gość

Domyślnie

na ebayu angielskim widziałem przyciski te same -teraz nie ma z tego co pamietam 2-3 funty + list pewnie

przemek.5
    Gość

Domyślnie

Kurde, jakbyś je jeszcze namierzył, daj znać, będę wdzięczny.