Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
-
Użytkownik
Ogier
Lutować żarówki, jakby wkręcić nie można było..., ale zdjąć tą obudowe musze bo musze jeszcze sprawdzić regulacje miejsca nadmuchu , mam ustawione tylko na przednią szybę kręce pokrętłem i dalej dmucha na przednią a nie idzie wcale frontowymi wylotami, może tam jakaś linka jest czy coś, ale to się zobaczy
-
25-01-2012 20:41 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Alfa i Omega
no jeśli chodzi o ogrzewanie to warto sprawdzić
-
Użytkownik
Romeo
zacznijcie rozwiazywanie problemow,używając opcji szukaj , sa setki tematow o rozbieraniu konsoli ,o wymianie zarowek, akurat mila lektura na zimowe wieczory
-
Użytkownik
Ogier
akurat zarówki to najmniejszy problem
-
Użytkownik
Alfa i Omega
w sumie nie jest to jakaś wielka filozofia
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
black1233
Lutować ż
arówki, jakby wkręcić nie można było..., ale zdjąć tą obudowe musze bo musze jeszcze sprawdzić regulacje miejsca nadmuchu , mam ustawione tylko na przednią szybę kręce pokrętłem i dalej dmucha na przednią a nie idzie wcale frontowymi wylotami, może tam jakaś linka jest czy coś, ale to się zobaczy
Szukajka powinna rowiac twe wątpliwosci
Polecam sprawdzic radio wyjac i czy bedzie zmiana. Czasami radio jest "za długi" i naciska na obudowe "mieszadła" rozdzielacza kierunkiem wylotu powietrza, lub zdjąc jeszcze górny wylot środkowy i sprawdzic, czy klapka porusza sie delikatnie podczas kręcenia gałką od zmiany kierunku.
---------- Post added at 21:16 ---------- Previous post was at 21:15 ----------

Napisał
black1233
akurat zarówki to najmniejszy problem
Czy aby na pewno
hihi
-
Użytkownik
Romeo

Napisał
Damian156JTD
co do aut , motorów jestem pedantem , wszystko wymieniam na czas , teraz kupiłem górne wahacze będe jutro wymieniał , musiałem kupic konsole nową bo moja była porysowana i oryginalny znaczek alfy nowy bo mój jest wyblakły , jutro jak będę to wymieniał spojrzę na przepływomierz jeszcze , jak cos to go wymienię , mi coś mówili że pedał gazu w alefie jest regulowany ale czy to prawda ?
i to dbanie o sprzęt się chwali ;
co do przepływki , zrób prosty test - odepnij od niej wtyczkę , jak będzie lepiej alfa ''szła'' to masz winowajcę , przy okazji zaślep blachą zawór egr - w edc15 można bezkarnie to robić , a warto
-
Użytkownik
Alfa i Omega
a ja mam tak w alfie ze jak włączę ogrzewanie na wszystko czyli opcja max to mi fale radiowe uciekają tylko na tym max a na innych jest gitara , a do do EGR co daje to zaślepienie poprawia coś ?
-
Użytkownik
Ogier
odp

Napisał
sedici
i to dbanie o sprzęt się chwali ;
co do przepływki , zrób prosty test - odepnij od niej wtyczkę , jak będzie lepiej alfa ''szła'' to masz winowajcę , przy okazji zaślep blachą zawór
egr - w edc15 można bezkarnie to robić , a warto
Kolego w sumie z ciekawości odłączyłem przepływomierz bo mam to falowanie obrotów ( odpiełem wtyczkę) i o dziwo jak uruchomiłem silnik to zapaliła się kontrolka od wtrysków i wtedy zaczął bardziej nierówno pracować, a jak podłączyłem znowu to po uruchomieniu silnika zgasła co ty na to ?
-
Użytkownik
Alfa i Omega
ja jak będę odłączał to odłączę,przeczyszczę i zamontuję i dopiero odpalę żeby lipy nie było
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)