Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar danloo23
    Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2.4JTD (1999r.)
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 4 h 6 m

Domyślnie Stalo sie -10 i Alfa nie odpalila:(!

Cos tam moja Alfa ostatnio przegina,co chwile cos sie z nia dzieje ale do zeczy! Wczoraj rano po mroznej nocy (-10) mialem duzy problem z odpaleniem auta,tzn. zapalila bez wiekszego problemu ale strasznie przerywala i po ok. minucie gasla i tak kilka razy!Nie chcialem juz meczyc aku wiec pojechalem do pracy a po powrocie chcialem ja jeszcze raz odpalic i juz wogle nie odpala,rozrusznik kreci a autko nic!Wymienilem filtr paliwa bo pomyslalem ze to to ale nic to nie pomoglo,wogle zdziwilo mnie bo w starym filtrze bylo bardzo malo ropy a gdzies czytalem ze powinno troche tam jej byc a umnie bylo gdzies tak ok.0,5l.Auto zachowuje sie tak jakby nie dostawalo paliwa,dodam jeszcze ze dzien wczesniej mialem przypadek-wracajac z pracy Alfa zgasla mi podczas jazdy 3 razy,musialem odczekac jakas minute o odpalalo,potem juz bylo ok! Zauwazylem jeszcze ze pompa elektryczna w baku dosc glosno pracuje,takie dziwne bzykanie im zimniej tym glosniej!Skonczyly juz mi sie pomysly bo wtryski sprawdzone,jeden troche odstaje od normy ale nie ma tragedi,pompa wysokiego cisnienia byla jakies 4 miesiace temu regenerowana wiec powinna byc ok,swiece nowe,filtr paliwa wymieniony i juz sam nie wiem,auto od wczoraj stoi!

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM
    Czas spędzony na forum
    15 h 49 m

Domyślnie

Albo słabej jakości masz paliwo (zamarza) albo pompa w baku ci się kończy. Filtr paliwa powinien być cały w paliwie. Paliło ci wcześniej bo miałeś po jeździe pełen filtr a teraz nie nadąża pompa w baku napełniać go i dlatego gaśnie (tak mi się wydaje) ja nie zmieniałem przed zimą filtra i pali autko na dotyk. Bardziej do paliwa bym się przyczepił

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    156 2.4JTD SW 2001
    Czas spędzony na forum
    4 d 3 h 59 m

Domyślnie

Zatankuj do pełna i dolej dodatku z antyżelem

Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2.4JTD (1999r.)
    Czas spędzony na forum
    2 d 4 h 6 m

Domyślnie

Zawsze tankuje tylko v-pover diesel,zadziej verve i tylko to,zadnych tam wynalazkow i do tej pory auto palilo nawet przy -25 bez problemu,paliwa w baku zawsze staram sie miec przynajmiej ponad polowe,czasami dodaje srodka STP!Dziwi mnie ten maly stan paliwa w filtrze i odgos pompy bo czym jest zimniej tym glosniej ja slychac,takie przerywane "bzyczenie",problem pojawil sie gdy zrobilo sie chlodniej,najpierw auto zaczelo po nocy ciezej odpalac tzn. musialem dluzej krecic rozrusznikiem a teraz gdy przyszly takie mrozy to juz calkiem lipa!
    Ostatnio edytowane przez danloo23 ; 29-01-2012 o 10:03

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM
    Czas spędzony na forum
    15 h 49 m

Domyślnie

Że zawsze takie paliwo lałeś to nie znaczy,że nie mogło stracić na jakości ale jeśli wykluczasz tą opcje to pompa w baku siada lub ma galaretowate paliwo

Użytkownik Romeo Avatar BURATINO
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm SW TI Q4
    Czas spędzony na forum
    20 d 8 h 49 m

Domyślnie

Za mala zawartosc ropy w ropie.Ja bym sprawdzil rowniez cisnienie na pompie paliwowej...

Mieszka w
    Strzegom
    Auto
    AR 156 2.4JTD (1999r.)
    Czas spędzony na forum
    2 d 4 h 6 m

Domyślnie

A wiec dzisiaj zdemontowalem pompe paliwowa z baku,wyciaglem ja z kosza i na samym spodzie pod tym siltkiem/filterkiem znalazlem kawalek takiego czarnego,rozmiekczonego jakby papieru ktory rozpadal sie w rekach,wyrzucilem to i zamontowalem pompe z powrotem!
    Pompa chodzi duzo ciszej,delikatnie ja slychac ale dalej auto nie odpala,ponadto odkrecilem filtr paliwa a tam prawie nie ma ropy a powinien byc chyba zalany caly,juz myslalem ze to bedzie przyczyna!Chyba sam nic juz nie wymysle wiec jutro zaciagne auto do mechanika!

---------- Post added at 13:58 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

Koledzy slyszalem ze mozna odpalic auto na plaka,chodzi mi tylko o to aby sprawdzic czy odpali i dojechac na kolach do mechanika?

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 32 m

Domyślnie

Sprawdz pompe w zbiorniku ja z żony peugotem miałem podobne objawy w momecie zalania filtra paliwem auto chodziło jak zgasiłem i po jakims czasie chciałem odpalic to juz niedało rady okazało sie ze pompa w zbiorniku umarła !!!!

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9JTD '00 (była), 156 1.8 T.S 03 '
    Czas spędzony na forum
    11 d 2 h 26 m

Domyślnie

Cytat Napisał TOMAJ Zobacz post
    Sprawdz pompe w zbiorniku ja z żony peugotem miałem podobne objawy w momecie zalania filtra paliwem auto chodziło jak zgasiłem i po jakims czasie chciałem odpalic to juz niedało rady okazało sie ze pompa w zbiorniku umarła !!!!
    Gdybyś czytał uważnie to dostrzegłbyś,że pompe wymontował i dalej lipa.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd
    Czas spędzony na forum
    7 d 23 h 32 m

Domyślnie

problem w tym ze w momecie pisania posta przyszedł post kolegi ktorego juz niewidziałem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Strona 1 z 4 1234 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)