bledow zadnych nie bylo tzn oprocz swiec , a cisnienie na listwie jakie ja robie rozrusznikiem to 520 bar ECU zada 400 z czyms i przy tej wartosci cos lapie ale nie odpala , silnik jak juz odpali dwa dni temu to chodzi chociaz lekko nie rowno , ale nie gasnie , jak juz pochodzi to pozniej wciagu dnia nie ma problemow z odpaleniem tylko jak postoi z noc

A świece wszystkie 4 na pewno grzeją?(u mnie zanim wymieniłem jedną spaloną przy -10 palił bez problemu)
kolezanko konsultowalem sie z moich mechanikiem i pytalem co to moze byc za przyczyna takiego zachowania sie Twojego silnika i mowil ze jak jest za duze cisnienie to tez nie bedzie auto odpalac. Wiec skoro masz 520 bar a ecu zada ok 400 z czyms to moze to byc przyczyna nie odpalania Twojej Belli. A to ze jest za wysokie cisnienie paliwa moze byc spowodowane jakims zacieciem tzn cos sie gdzies przycinac w tym zaworku ( regulatorze cisnienia paliwa RCP) Odpisz co o tym myslisz. A widze ze sie troche orientujesz w motoryzacji.

juz mam wyczyszczony ten regulator , kolo 19 dam znac czy cos pomoglo tylko go zaloze , pozdrawiam
oki w takim razie 3mam kciuki zeby pomoglo i czekam na wiadomosci 3maj sie![]()

no i niestety , odpalila bella ale dymi jak cholera i nierowno chodzi , raczej bedzie to wtryskiwacz bo po odlaczeniu wtyczki z pierwszego wtryskiwacza przestaje dymic oraz tluc sie ten wtryskiwacz

no jesli odlacze ten wtryskiwacz od wtyczki i przestaje dymic to chyba on , dla pewnosci prZelozylam go na inny cylinder i tak samo tzn na tym samym wtrysku

przespalam sie z problemem i chyba dam wszystkie wtryski do sprawdzenia , na przelewach sprawdzalam tydzien temu i wszystko bylo ok, ale roznie to bywa ,moze ktorys zawiesil sie ,
---------- Post added at 08:56 ---------- Previous post was at 08:23 ----------
mam jeszcze jedno pytanie , czemu na kompie nie pokazuje mi dawek paliwa na cylindrach ?
---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 08:56 ----------
odpalilam dzisiaj ale dymi na czarno ,szaro , i czemu nie wyswielta mi dawek paliwa na kompie

witam mam takze takie pytanie jakie powinienem miec cisnienie na listwie?? alfa 156 2.0 ts 98r. bo jak naladuje pompa to powinno wystrzelic mocno paliwo a u mnie jest plum i koniec!?
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki