hej mam jedno pytanie , jak dziala ten regulator cisnienia paliwa ? czu po przekreceniu kluczyka ta oska powinna sie obracac? na moj gust troszke ciezko chodzi , jest ten regulator rozbieralny? cisnienie na listwie przy kreceniu rozrusznikiem mam 520 bar ,
koelgo po pierwsze to napisales swoje pytanie na kolor prawie ze bezbarwny i nic ie widac wiec raczej malo kto Ci odpisze na Twoje pytanie![]()

hej mam jedno pytanie , jak dziala ten regulator cisnienia paliwa ? czu po przekreceniu kluczyka ta oska powinna sie obracac? na moj gust troszke ciezko chodzi , jest ten regulator rozbieralny? cisnienie na listwie przy kreceniu rozrusznikiem mam 520 bar ,
dzieki

coś jest namieszane w tym pytaniu, chyba nie chodzi Ci o reg. ciś paliwa.
- pracy regulatora nie widać, odczytuje się dane w komp. diagn. Ciś. regulowane ma być zbliżone do żądanego przez ECU w danej chwili
- regulator nie jest rozbieralny, można jedynie przeczyścić jego sitko najlepiej w wannie ultradzw.
- te 520 bar na rozrusz. w/g mnie jest coś za wysokie, silnik odpala przy ok. 150- 170 bar(przynajmniej w moich Bellach tak jest) jak zapali to na wolnych obr. jest ok. 300bar.

tak chodzi mi wlasnie o ten regulator, ok jutro go wyczyszcze a chcodzi mi oto ze nie umiem odpalic auta , prawie lapie
na kompie podczas krecenia pokazuje mi max cisnienie na listwie 520 bar wiec powinno odpalic ? wczym moze byc problem ,lejacy wtrysk? co mam sprawdzic ?
Czytalam ze wlsnie moze byc powodem ten regulator ,
kolezanko silnik Ci kreci a nie moze odpalic?? To moze byc cos z ukladem zasilania paliwa a tzn. ze mozna zajrzec co jest z pompa. Moze pompa paliwa jest winna.

pompa paliwa podaje paliwo tzn ta z baku cisnienie 3 bary czyli chyba ok i nie spada , jedyna przyczyna jaka mi przychodzi do glowy to wlasnie ten regulator cisnienia lub wtryski, bo ostatnio jak odpalilam auto to przez chwile wtryskiwacz tak sie tlukl , ale nie wiem czemu
dodam ze filtr paliwa nowy, zawory wyregulowane aso , jedynie jedna swieca nie grzeje
Ostatnio edytowane przez iwona22p ; 03-02-2012 o 21:51

nie pamietam jakie dokladnie cisnienie chce ECU ale moje tzn wytwarzane przez pompe bylo wyższe , lecz nie wiem przez ile powinno sie utrzymac nie spadac jak juz nie krece rozrusznikiem

nie rozumiemy się ciś paliwa żądane przez ECU i wytworzone przez pompę muszą się w miarę pokrywać (zadanie regulatora przy dobrej pompie i wtryskach) inaczej nawet podczas pracy silnik będzie wyłączany przez ECU i wyświetli błąd P0191
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki