Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14
Wyświetlany wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
  1. #11
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pablop
    Dołączył
    05 2008
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r
    Postów
    139
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 21 h 40 m

    Domyślnie

    Przykleję się do tematu - mam problem z 2,4 JTD na mrozach w okolicy 20stopni wybija BENDIKS w rozruszniku i autko nie odpala (po rozgrzaniu wszystko jest OK). Obecnie auto stoi 3 dni i akumulator został w pełni naładowany i co dziwne rozrusznik zaczął normalnie kręcić - Czy problem z bendiksem może być spowodowany słabym rozrusznikiem?
    156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
    159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz

  2. #12
    Użytkownik Romeo Avatar Dariusz156
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Wieruszów
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 JTS LPG 2002r po LF
    Postów
    1,446
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    21 d 3 h 29 m

    Domyślnie

    Cytat Napisał pablop Zobacz post
    wybija BENDIKS w rozruszniku
    Co przez to rozumiesz?
    Rozwiń to jak chcesz mieć sensowne odpowiedzi.
    Moja Bella

  3. #13
    Użytkownik Ogier Avatar artur76
    Dołączył
    07 2010
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    166 V6
    Postów
    150
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    12 d 10 h 34 m

    Domyślnie

    Masz słaby akumulator, za mało prądu i cewka na rozruszniku nie wyrabia, Miałem tak samo, po naładowaniu akumulatora problem się rozwiązał

  4. #14
    Użytkownik Dwusuwowiec Avatar pablop
    Dołączył
    05 2008
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r
    Postów
    139
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    1 d 21 h 40 m

    Domyślnie

    Dzięki- jeżeli się to potwierdzi zaoszczędzę kilka stówek -obecnie jest -15stopni aku naładowane i rozrusznik kreci.
    156 Sportwagon 2,4JTD 2000r - była
    159 Sportwagon 1,9JTDM 2006r - teraz

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. [159] Alfa nie odpala a jest nowy akumulator
    Utworzone przez Adoil w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 02-06-2013, 00:09
  2. 156 nie odpala. VDC/ABS system failure. Nowy akumulator.
    Utworzone przez stalker w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 11-02-2012, 14:04
  3. Auto po zgaszeniu nie chce odpalić. Akumulator nie daje prądu
    Utworzone przez Krzychu25wroc w dziale 166
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 24-06-2011, 14:15
  4. Akumulator nowy i dalej nie odpala
    Utworzone przez ufo1009 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 28-11-2010, 10:07
  5. [159] Zamknięte drzwi i wyciągniety akumulator - jak otworzyć auto?
    Utworzone przez kulfon w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 30-08-2010, 10:50

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

samochód nie odpala akumulator

nie pali samochód co drugi dzień

samochód nie pali przez akumlator

nie odpala akumulator auta

akumulator działa samochód nie odpala

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
regeneracja wtryskiwaczy kraków - regeneracja turbosprężarek warszawa - regeneracja turbosprężarek mielec - Amortyzatory