D
damianek156
Guest
Dziś zabrałem się za wymianę alternatora od góry i zauważyłem że mój kolektor jest aluminiowy
a nie plastikowy. Może ktoś wie o co chodzi?
a nie plastikowy. Może ktoś wie o co chodzi?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
pierwsze słyszę by w ts był aluminiowy kolektor dolotowy- może czegos nie wiem. może poliftówki tak miały. wrzuć fotki jego jak możesz chętnie sobie go zobaczę
Kolektor ssący w TS składa się z 2 części - metalowej przykręconej bezpośrednio do glowicy oraz plastikowej połączonej z metalową za pomocą 4 rur gumowych z opaskami.
Jeśli masz wszystko z metalu to są 2 opcje - albo poprzedni właściciel zrobił zamianę (ja też tak zrobiłem i zamiast plastiku zastosowałem metal z AR 145), albo masz model z początków produkcji z całym metalowym kolektorem, chociaż nigdy nie slyszałem, żeby w 156 zamiast plastiku dawano metal na cały dolot.
Najlepiej zrób zdjęcia bo to ciekawy przypadek.
@SG0240: Jeśli chcę przełożyć aluminiowy z AR 145 do mojej AR 156 to pasuje plug&play czy trzeba cos rzeźbić?