• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Reset Parametrów adaptacyjnych.

Woland83

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.
Proszę o radę, bo sam chyba nie dojdę do żadnych rozwiązań.
Chiałem dziś zrobić reset parametrów adaptacyjnych jak to jest opisane na forum. Za pomocą AD próbowałem, ale jak łączę się z wersją komputera 1,3.3 to tam w zakładce nie ma takiej opcji, jest w wersji 1,5,5 ale nie mogę tego zrobić ponieważ pisze że nie obsługuje tego. Ktoś mi powie o co kaman>?
Czy mój komputer pokładowy nie może zrobić adapacji bo jest za stary czy AD mam okrojony>? Próbowałem na wersjach AD 3.1 i 3.2/ Proszę o pomoc.

AD3.JPGAD2.JPG

Zrób to Fiat ECU Scanem tam jest odzielnie 156 w wersji selespeed 2.0 tylko musisz go mieć w pełnej wersji

Czy ta funkcja w fes to reset parametrów adaptacyjnych?

Bez%u002525C2%25A0tytu%25C5%2582u.jpg

Jakie warunki powinny być spełnione do wykonania tej czynności? Bo silnik rozumiem, ma być zgaszony.

Witam.
Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego. Czy powinienem zrobić reset parametrów adaptacyjnych po tym jak auto stało przez dwa tygodnie bez akumulatora? Po ponownym jego podpięciu zauważyłem spory apetyt na zarówno benzynę jak i gaz. Z góry dzięki za odpowiedzi.

To gdzie jest funkcja resetu parametrów adapt. ? Bo nie widzę:stupido3:

a podłączyłeś się przez właściwą wersje w Fesie, spróbuj tym pierwszym, a jak nie to alfa diag

Podłączenie do 156 '02 1.9 jtd wydawało mi się najsłuszniejsze, ale może się mylę. Auto jest z października 2002, ale komputer zaprogramowany był przed połową roku jeszcze. Gdzie to sprawdzić czy mam edc15 czy edc15c7?

jest funkcja scan w FES i tam powinno wyskoczyc jaki typ sterownika rozpozna program

W dieslu nie ma resetu parametrów adaptacyjnych, a po lifcie z 2002 roku ECU to EDC15C7. No ale jak chcesz sprawdzić to funkcja SCAN

Amortyzatory
Powrót