Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
Wyświetlany wątek znajduje się w dziale 156 - Alfa Romeo 156 zadebiutowała na rynku w 1997. Jest najbardziej udanym handlowo modelem Alfy z lat 90. 156 zdobyła wiele wyróżnień w tym najważniejsze - Car Of the Year 1998. Montowano w niej silniki Twin Spark, 2.5 V6 (Internation Engine of the Year 2000), 3.2 GTA, JTS, JTD i JTDm. Do dziś 156 jest najpopularniejszym modelem Alfy na polskich drogach.
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2012
    Auto
    Alfa Romeo 156
    Postów
    80
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 19 h 31 m

    Domyślnie Odpalanie + klima

    Witam, szukałem trochę informacji jednak nie mogę nic znaleźć na ten temat: Czy to normalne, że przy odpalaniu samochodu włącza mi się też klimatyzacja ?

    Co poradzicie na urwany "pręcik" który trzyma zamknięcie wlewu paliwa - po pociągnięciu za dźwignię w samochodzie ten pręcik chował się i otwierała się klapka ?

    Alfa Romeo 156 1.9 JTD

  2. #2
    Użytkownik Rowerzysta
    Dołączył
    09 2012
    Auto
    AR 156 1.8 TS '99
    Postów
    62
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    2 d 11 h 30 m

    Domyślnie

    kupiłem wczoraj 156 i mam to samo z klimą po przekręceniu kluczyka się włącza, wyłącze, zapalę silnik i znowu klima chodzi

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar daniel375
    Dołączył
    11 2010
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    156 2.4 140KM NERO FUOCO
    Postów
    86
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    6 d 2 h 18 m

    Domyślnie

    to normalne da sie to wyłączyć.
    poszukaj na forum ja juz za dobrze nie pamiętam jak to było
    chyba na pierwszej pozyci kluczyka w stacyjce trzeba zrobić sekwęcje 0-1-0-1 pokrętłem wentylatora i przekręcić na zapłon.
    ale poszukaj jeszcze na forum

    - - - Updated - - -

    ustaw kluczyk w pozycji Stop (włóż do stacyjki);
    ustaw pokrętło temperatury na max;
    ustaw pokrętło nawiewu w pozycji zero;
    ustaw pokrętło strumienia powietrza w pozycji pierwszej, na wprost pasażerów;
    ustaw kluczyk w stacyjce w pozycję MAR (o jeden stopień do przodu bez uruchamiania silnika);
    pokrętłem siły nawiewu wykonaj sekwencję: Auto-0-Auto-0;
    przekręć kluczyk w stacyjce w pozycję Stop.
    Powtórzenie tej procedury przywraca tryb automatycznego załączania się klimatyzacji

  4. Thanks torres1992 thanked for this post
  5. #4
    Użytkownik Alfa i Omega Avatar RafcioL27
    Dołączył
    06 2009
    Mieszka w
    Świdnik
    Auto
    AR 156 2.0 TS 2000r.SW + LPG
    Postów
    469
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    15 d 8 h 35 m

    Domyślnie

    Gdy ja miałem urwaną blokadę otwierania klapki to wkręciłem w nią wkręta po uprzednim wywierceniu otworu, ale w zimie były kłopoty z blokowaniem się blokady więc kupiłem drugą

  6. #5
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar bonzaj
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000
    Postów
    1,895
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    29 d 10 h 7 m

    Domyślnie

    Cytat Napisał RafcioL27 Zobacz post
    Gdy ja miałem urwaną blokadę otwierania klapki to wkręciłem w nią wkręta po uprzednim wywierceniu otworu, ale w zimie były kłopoty z blokowaniem się blokady więc kupiłem drugą
    co ty czeską wódkę piłeś

  7. #6
    Użytkownik Alfa i Omega
    Dołączył
    01 2011
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 JTDM 16V 150KM
    Postów
    477
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    7 d 14 h 30 m

    Domyślnie

    A ja mam problem z ttm zablokowaniem klimy po odpaleniu, procedura zrobiona i nadal automatyxznie sie wlancza, chyba na moja belle to nie dziala. Prubowalem rowniez po ustawieniu auto-0.... odpalic z pozycji MAR i to samo co bez odpalenia, jest jeszcze cos co mozna sprubowac?

    Tąpnięte z LT18i

  8. #7
    Użytkownik Romeo Pokaż na mapie Avatar bonzaj
    Dołączył
    03 2011
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000
    Postów
    1,895
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    29 d 10 h 7 m

    Domyślnie

    procedura dobra kombinuj mnie tez nie od razu wyłączyło!

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. [159] odpalanie
    Utworzone przez hubert.janowski w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 07-05-2013, 17:58
  2. 147 odpalanie
    Utworzone przez kraku w dziale 147
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 25-02-2013, 07:42
  3. AR 156 2.4 jtd [odpalanie]
    Utworzone przez Marcin-156 w dziale 156
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 30-01-2011, 13:43
  4. Odpalanie
    Utworzone przez krzysieking w dziale 156
    Odpowiedzi: 27
    Ostatni post / autor: 19-10-2009, 06:24
  5. Odpalanie
    Utworzone przez PSlowik w dziale 156
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 24-04-2009, 00:39

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

brak tagów :(

Zakładki

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
regeneracja wtryskiwaczy kraków - regeneracja turbosprężarek warszawa - regeneracja turbosprężarek mielec - Amortyzatory