Witam jak odpalam auto to nieraz ma 1500 obr i idzie do 2tys i faluje w przedziale 2000/2100 pózniej opada znowu do 1500 i nieraz w tych granicach faluje...jest tez tak ze jak odpale to odrazu idzie do 2 tys ale też opada z czasem...dzisiaj odpaliłem auto i chodziło sobie na biegu jałowym,miałem w tym czasie podpiętego kompa falował sobie i zwiekszał obroty ale z czasem obroty schodziły i ustały na 960obr i tak sobie trzymał a stało sie tak dopiero jak włączył sie wiatrak i otworzył termostat..ale jak zaczne jechac to dalej zaczyna falowac i podnosic obroty
- - - Updated - - -
w kompie pokazuje te samą temp wody co na zegarze...mam wykres sondyna biegu jałowym bez dotykania gazu miał chyba wtedy 1,5tys obrotów
- - - Updated - - -
Odpalam auto i pokazują mi się te błędyjak skasuje to później wraca tylko ten P1173 - Samoadaptywny parametr FRA
Ostatnio edytowane przez Nas19 ; 26-12-2012 o 23:22
Nie koniecznie przecież musi do ASO lecieć po zmianie silniczka ale skalibrować choćby pod FESem raczej trzeba.
Sonda ma dobry wykres razem z integratorem więc jest ok.Sprawdz jeszcze ten plastikowy zaworek od odmy w kolektorze.Mam nawet jedną sztuke nową u siebie w garażu.Musisz trochę sie z tym wszystkim pobawić jak nie chcesz oddać auta do serwisu.Ja już nie mam więcej pomysłów.Powodzenia
Wyciągałeś ten zaworek może?masz go tam wogóle?
Obroty spadają bo silnik mniej powietrza zasysa.Raczej to nie to.Zaworek ten działa jak dobrze pamiętam tak że przy niskich obrotach jest otwarty,dopiero przy wysokich podciśnienie wciąga grzybek i go zamyka.To raczej potwierdza przypuszczenia że to coś z silniczkiem.
Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.