S
Szymczyk
Guest
Witam, mam problem z anteną w tylnej szybie to znaczy mam po za miastem b słaby sygnał radiowy. Czy istnieje jakaś przystawka np. przyklejana do tylnej szyby by wzmocnić sygnał? z góry dzięki z odpowiedź
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Dzięki będę musiał sprawdzić ten wzmacniacz, ale w związku z tym mam pytanie- :shock: Tylny słupek jest przy tylnych kanapach czy w bagażniku, gupio się przyznać, ale poprostu nie wiem. Coś bliżej w tym temacie, pozdrówka :wink:gALL napisał:W 156 jak jest sprawny wzmacniacz antenowy (w tylnym slupku) to nie ma problemow z radiem. To auto ma jedna z lepszych instalacji antenowych jakie znam.
Szymczyk napisał:gALL napisał/a:
W 156 jak jest sprawny wzmacniacz antenowy (w tylnym slupku) to nie ma problemow z radiem. To auto ma jedna z lepszych instalacji antenowych jakie znam.
Dzięki będę musiał sprawdzić ten wzmacniacz, ale w związku z tym mam pytanie- Tylny słupek jest przy tylnych kanapach czy w bagażniku, gupio się przyznać, ale poprostu nie wiem. Coś bliżej w tym temacie, pozdrówka
to i ja się podepnę jeśli można. ostatnimi czasy miałem rozebraną tylną klapę (walka z silnikiem wycieraczki) i nie zauważyłem żeby jakieś przewody (oprócz tych od ogrzewania) były podłączone do szyby. Czy to oznacza że nie mam tej anteny w szybie, czy słabo szukam? U mnie też niestety za miastem bywa słabo z czystym odbiorem.
Zmiana tego krótkiego fiutka na dłuższą antenę raczej działa w przeciwną stronę, gorzej łapie radio, zwłaszcza wraz z oddalaniem się od miasta o wiele szybciej słabnie. Może lepszy wzmacniacz coś by faktycznie dał.Czy ktoś już próbował zamontować jakiś lepszy wzmacniacz fal radiowych w 156sw? Na obecnym zestawie słabo odbiera stacje.
W SW antena jest na dachu, więc wzmacniacz będzie albo przykryty sufitem, albo gdzieś w bagażniku pod boczkami. rozbierałem kiedyś taki bagażnik ale nie pamiętam, musze ojca zapytać bo on zawsze kojarzy takie dziwne fakty![]()