Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29
  1. #1
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2013
    Mieszka w
    GKW
    Auto
    1.9 JTD 8V 115 KM
    Postów
    40

    Angry Tylne elektryczne szyby nie działają :(

    Witam
    Kupując samochód otrzymałem wiadomość iż tyle el.szyby są wyłączone z kostek z przodu po podłączeniu okazało się że i tak nie chodzą . Co mogę zrobić aby sprawdzić co jest nie tak . Jakieś wskazówki co to może być ?

  2. #2
    Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Dołączył
    06 2011
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6 T.S 98r LPi Vialle
    Postów
    1,588

    Domyślnie

    Sprawdź przekaźnik oraz bezpiecznik nad schowkiem pasażera, uprzednio demontująć go oczywiście. Co prawda w schowku jest klapka umożliwiająca dojście do przekaźnika od góry, ale dostęp jest masakryczny.
    Wymieniam rozrządy w AR 156 1.6L 1.8L TS "TANIO"

  3. #3
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2013
    Mieszka w
    GKW
    Auto
    1.9 JTD 8V 115 KM
    Postów
    40

    Domyślnie

    gdzie jest ten przekaźnik

  4. #4
    Użytkownik Znawca Avatar ArturR_1975
    Dołączył
    06 2011
    Mieszka w
    Chełmża kole Torunia
    Auto
    Alfa 156 1.8 TS Progression FL 2005 Vialle LSi: Była AR 156 1.6 T.S 98r LPi Vialle
    Postów
    1,588

    Domyślnie

    Cytat Napisał fazzi55 Zobacz post
    gdzie jest ten przekaźnik
    Napisałem ci gdzie się znajduje. Jest to przekaźnik 50A z bezpiecznikiem pod spodem.
    Wymieniam rozrządy w AR 156 1.6L 1.8L TS "TANIO"

  5. #5
    Użytkownik Ogier Avatar dexster
    Dołączył
    08 2012
    Mieszka w
    Praga / Bielsko-Biała
    Auto
    159 / 1,9JTDm / v8 (wirus 154KM 375Nm)
    Postów
    176

  6. #6
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2013
    Mieszka w
    GKW
    Auto
    1.9 JTD 8V 115 KM
    Postów
    40

    Domyślnie

    macie może wykaz tych bezp. które od czego od strony pasażera ?

  7. #7
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    09 2012
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r
    Postów
    1,064

    Domyślnie

    A czy przednie szyby Ci działają??

  8. #8
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar MADMAN
    Dołączył
    03 2012
    Mieszka w
    GŁOGÓW
    Auto
    156 SPORTWAGON 2.4 JTD CF3
    Postów
    255

    Domyślnie

    A wyłącznik blokady tylnych szyb odblokowany?

  9. #9
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2013
    Mieszka w
    GKW
    Auto
    1.9 JTD 8V 115 KM
    Postów
    40

    Domyślnie

    działają z przodu a może ten przełącznik się rozwalił ?

  10. #10
    Użytkownik Romeo
    Dołączył
    09 2012
    Mieszka w
    Kraków Radom
    Auto
    159 1.9 16v q-tronic 2008r
    Postów
    1,064

    Domyślnie

    no ale jak wyłacznikiem się odłączy tylne szyby to kierowca i tak ma możlowość nimi sterowania.

    ściągnij elearn, tam są schematy
    zdejmnij boczki i podłącz silniczki "na krótka", żeby spr czy działają mechanizmy. a jak są ok, to wina leży w okablowaniu. Na szczęście tylne szyby nie łączą się z centralką servivi

Podobne wątki

  1. Tylne szyby nie działają
    Utworzone przez czapka w dziale 156
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 25-10-2014, 14:58
  2. elektryczne szyby przednie nie działają
    Utworzone przez Damas w dziale 156
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 20-05-2014, 21:56
  3. Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 22-10-2012, 14:33
  4. Elektryczne szyby - nie działają
    Utworzone przez s1bart1 w dziale GT
    Odpowiedzi: 22
    Ostatni post / autor: 29-08-2010, 22:40
  5. [156] Elektryczne tylne szyby
    Utworzone przez Siekier w dziale 156
    Odpowiedzi: 17
    Ostatni post / autor: 15-12-2008, 22:43

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory