Witajcie
Poszukiwałem podobnego tematu ale jakoś nie znalazłem![]()
Do rzeczy, strasznie denerwuje mnie brak domykania szyb w mojej alfie 3 raz zostawiłem otwartą szybę, po pasażer zapomniał :roll:
Posiadam alarm z centralnym i imo, wszystko seryjne. Gdzie dostane moduł który da się wpiąć w to wszystko by domykał mi szyby i czy jest to jakieś skomplikowane :?:

http://www.motoport.nazwa.pl/cart/?7...-szyb-z-pilota takie cos trzeba by zakupic
Czy dasz rade sam to podłaczyc hymmm to zalezy wymagane jest troche zdolnosci z eletroniki i da sie rade![]()
Zeby nie zasmiecac zapraszam napisz na PRIVa. Pogadamy w temacieNapisał CEHU
![]()
Przyłączam się do prośby norbiwolow.
<krzyczy> showtime takimi rzeczami należało by się dzielić a inne załatwiać na PW![]()
przykład:
http://allegro.pl/item484950250_auto...zwi_gw12m.html
Jakiś czas temu badałem temat, znalazłam za ~ 50 zł taki moduł zgodny z Alfa, dla 4 szyb i szyberdachu. Integrował się z centralnym, i miał dobrą opcję:
jak wiadomo np. w 156 po wyłączeniu wszystkiego, szyba ani rusz, musi być MAR, ten moduł jednak zamykał szyby mimo tego.
Koszt instalacji.
Rozmawiałem ze znajomym elektronikiem (naprawia komputery i elektronikę we francuzach), powiedział że za 4 piwa mi to zrobi.
Zapytałem oczywiście o jakość tego produktu, bo 50zł to dziwnie niska cena. Powiedział ze montował takie od 30-80zł z Allegro, i żadnych problemów nie miał (zamontował 4 szt.).
Dominik

Z tego co zrozumiałem z opisu aukcji, to ma wewnętrzny "akumulator" z którego korzysta w trakcie domykania szyb, a teraz pytanie, czy takie urządzenie nie będzie rozładowywać akumulatora przy dłuższym postoju?Napisał dominik.m
AR 156 2,4JTD 2000r- czarna- NERO FUOCO- sedan
z tego co już wyczytałem i się dowiedziałem urządzenie działa tylko w tedy kiedy dostaje sygnał z centralnego, więc raczej nie powinno.Napisał b.piotrus
Jak ktoś już to wzuci u siebie, to proszę o info, jak działa, co z poborem prądu z akumulatora, i jaki koszt montażu u normalnego elektryka (nie za 4 piwa)
P.O.Z.D.R.O.
AR 156 TS 16V 1,6 SKASOWANA;-( SPRZEDANA;-(

Też jestem zainteresowany takim bajerembardzo mi brakuje tej funkcji w alfie. Chętnie będę śledził temat. Co do tego modułu z allegro, to wie może ktoś gdzie znajduje sie silniczek zamka centralnego?? Interesuje mnie też dokąd idę te trzy przewody: biały, czarny, fioletowy??
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki