U mnie też poci się w tym miejscu. Jutro zamierzam do tego zajrzećOpaska wydaje się być OK, może jest tam jakaś uszczelka która przestała spełniać swoją rolę?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Widzę że nie tylko ja mam ten problem. Może uszczelka pod tą grubą plastikową rurą ...? Daj znać Magil czy coś odkryłeś. Tak właśnie się kończy otwieranie maski na prośbę ciekawskich ... zawsze można coś znaleźć .
Hahh ja zawsze u siebie coś znajdę![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
ja tez mam w tym miejscu taki wyciek ale nie widac zeby sie jakos lalo.
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Odrazu wyczyść EGR bo jak wiadomo kazde turbo troszke oleju zbiera, a nawet odma tam jest wiec sie uzbiera a EGR lubi sie zatkać i zablokuje![]()
Wypożyczę maszynkę do zaginania nadkoli - PW
Do wymiany uszczelka tej grubej plastikowej rury. Koszt ok 2 PLN, oring (dokładnie nie pamiętam) około 40x4
U mnie akurat wymiana oringu nie pomogła bo przeciek jest na "kołnierzu" tej rury (wygląda jakby pojawiło się tam jakieś małe pęknięcie lub dziurka) który przykręca się do kolektora, tyle że olejem chlapie tylko od strony grodzi. Rura już do mnie jedzie
W tym przypadku widać że olejem chlapie niemalże na około więc warto sprawdzić ten oring.
zglosilem to samo w ASO i powiedzieli ze to normalne. lubie takie podejscie![]()
Polskie ASO podobno forsują wprowadzenie do oficjalnych instrukcji naprawczych koncernu Fiata terminu "TTTM" (Ten Typ Tak Ma).
Bo teraz muszą tego używać nieoficjalnie gdy nie znają przyczyny, a chcieliby "na legalu" wciskać to klientom z problemem.
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)