dalej ciekawostka, jak widzieliście wałki mają male otworki w miejscach pracy łożysk igiełkowych, należy sprawdzić ich drożność
tu moje wykonanie za pomocą drucika, oczywiście były idealnie czyste, ale półki jest dostęp warto o tym pamiętać , dalej wałek 3/4 R

wszystko na każdym etapie warto dokładnie wyczyścić , dalej demontaż mech.różnic. , zakupiłem do niego podkładki pod satelity, ale okazało się ze wszystko jest w bardzo dobrym stanie, więc zostało po staremu

następnie za pomocą loctite 7200 dokładnie zmywamy na każdej powierzchni resztki czerwonego uszczelnienia , to jest również ważne, bo po pierwsze damy nową warstwę uszczelnienia lictite 518 a po drugie podczas pomiaru luzu wałka musimy mieć pewność ze połączenie przylgniowe jest idealnie czyste , w tych miejscach NIE WOLNO dawać żadnych silikonów, dlatego że geometria połączenia jest bardzo ważna, ten typ uszczelnienia nie wpływa na to, dalej już składamy wstępnie obudowę skrzyni i przez otwór od strony mech. różnic. mierzymy luz, jak jest za duży to korygujemy do odpowiedniego, następnie jeśli jest za duzy to demontujemy bieżnie i dokładamy podkładki , w moim wypadku wystarczyło dołożyć po 0,1 mm , nastepnie skłądamy i sprawdzamy, ważne zeby nowe łożyska i nowe bieżnie składać na choć trochę oleju, inaczej może coś się uszkodzić.

- - - Updated - - -
dalej to składamy i do auta, do pracy przyłożyłem sie przygotowany , solidnie i sumiennie, na koniec mogę powiedzieć ze jak ktoś się za bardzo nie ogarnia mechaniki , to może zapomnieć ze zrobi to sam.. mimo wszystko ciesze się ze udało się wszystko samemu zrobić