Dziś znów zgasł tym razem na mieście i po poru minutach odpalił i pojechałem dalej. Żadnego błędu!!!
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi !
Dziś znów zgasł tym razem na mieście i po poru minutach odpalił i pojechałem dalej. Żadnego błędu!!!
Dziękuje za wszystkie podpowiedzi !
Miałem u siebie to samo. Gasł na niskich obrotach 5 minut i jechał dalej. Podłączenie pod kompa i okazało się że do wymiany jakiś przekaźniek. Na FV z zakładu mam tylko "wymiana przekaźnik główny układ diesel" więc to mało co pewnie Ci powie... W każdym razie szukałbym w tym kierunku![]()
Mam małą zagwostkę z tym czujnikiem. EPER potwierdza mi to co wyżej napisałem (0 281 002 706), ale jak przeglądam sklepy to w żadnym przy tym numerze Bosch nie ma zastosowania silnik 2.0 i trochę głupieję.
Chcę kupić nowy czujnik, który kosztuje 670zeta i nie chciałbym się pomylić. Czy któryś z was z silnikiem 2.0 163/170KM mógłby sprawdzić jaki ma numer tego czujnika, wiem że to trochę roboty, ale będę bardzo wdzięczny za pomoc!
na 99% czujnik położenia walu miale tak samo po wymianie jest ok . będzie ci gasła coraz częściej i coraz dłużej będziesz musiał poczekać aż znowu da się ja odpalić to taka choroba w 159![]()
Problem mojej alfy po wielu przygodach chyba rozwiązany, okazało się że winny był "czujnik ciśnienia paliwa",po wymianie jest OK. Przejechałem 1300 km i chyba się przeproszę z moją alfą)))). Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie podpowiedzi.