Tak, dokładnie z navi, jakbyś potrzebował jeszcze jakieś fotki to daj znać.
Tak, dokładnie z navi, jakbyś potrzebował jeszcze jakieś fotki to daj znać.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Czołem! AirAjti, czy masz jakieś postępy w instalacji B&M? Zacząłem przymierzać się do tego samego i trafiłem na ten wątek. Twoje doświadczenia w zmaganiach będą niezwykle pomocne. Ja musiałbym jeszcze dołożyć sterowanie z kierownicy (więc i poprowadzić tam wiązkę), bo w mojej wersji nie ma kierownicy z multifunkcją.
Ktoś na forum zmieniał kierownicę na multi i musiał zrobić tyko Proxy bo przebieg mrugał ;-)
Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Mi się udało. Ale kurde nie mam czasu zrobić dla Was manuala :/ jak tylko znajdę chwilę to chociaż po krótce opiszę
Pucek- tak, trzeba zrobic proxy przy zmianie kiery na multi. Widziałem to w opcjach.
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
ja założyłem do mito bo w 159 mam już radio z navi. Jeśli masz przyciski w kierownicy to sprawa jest banalna, najtrudniej chyba dostać niebieską wtyczkę 32pin (pasuje np. od sterownika nawiewu do opla astry bez klimy) i dobrać się do kabli od mikrofonu. Resztę okablowania masz przy radio więc zostaje zrobić 4 lutowania + żółtą wtyczkę mini-iso (w mito była zielona) i ewentualnie gniazdo USB
Przy okazji:
- brakujące 12V po stacyjce można podłączyć pod +ANT w radio (sterowanie anteną),
- wtyczka mini iso zielona jest tylko dla wersji bez USB (sygnał mono+mute)
- wtyczka żótła to 3 kable (sygnał stereo) jak na schemacie, wtedy nie ma potrzeby podłączania wtyczki zielonej/niebieskiej.
Ostatnio edytowane przez Kali_33 ; 28-07-2015 o 18:37
Witam , mam mały problem do dzisiaj po włożeniu pendriva mogłem muzykę przełączać na kierownicy , nagle przestało działac . Zmieniałem na innego pena i to samo , przycisk działa bo na radio działa normalnie . I jeszcze jedna sprawa czy udało się komuś puścić muzykę z telefonu ja mam Xperia M i nie mogę sobie z tym poradzic . Z góry dzięki za pomoc.
To świetne wieści! Dzięki, Panowie! Teraz jeszcze bardzo proszę o zdjęcia - każdej wtyczki i każdego dołożonego przewodu z trzech stronNapisał Kali_33
.
Widziałem na Allegro, że jest wiele centralek o różnych numerach (jest ich chyba z 10). Czy jest jakiś jedyny właściwy do AR159 2007?
Kali_33 - Rada co do niebieskiej wtyczki jest rewelacyjna! Przetrzepałem dziś sklepy z elektroniką i niczego takiego nie mogłem znaleźć - wiedząc, że pasuje kawałek opla astry będzie znacznie łatwiej (pewnie są do kupienia w każdej biedronce albo lidlu podczas "tygodnia niemieckiego").
nr centralki do 159 trzeba wziąć ze starego ePer z max. 2010 r. bo potem ukryli nry, a dokładny schemat masz w eLearn, naprawdę nie ma w tym filozofii. Do działania B&M potrzebne są + po stacyjce, masa, + na stałe, 2xCAN (wszystko przy radio), 2 kable do mikrofonu i 3 x AUX. USB można sobie ewentualnie podpiąć później. Robisz Proxy i po sprawie.
Wtyczka z tego co pamiętam pasuje także z innych modeli Opla (Zafira, Corsa) bez klimy i automatyczną klimą, byle była niebieska![]()
Może wstyd to przyznać, ale choć zawodowo czytuję porąbane dokumentacje techniczne, to tu patrzę na eLearn od ładnych kilku godzin i staram się przełożyć to, co napisałeś na rozpiskę pinów i wymiękam... Brakuje mi kilku rzeczy. Pomińmy zupełnie piny potrzebne do podpięcia USB. Czy mógłbyś proszę pomóc zidentyfikować te oznaczone znakiem zapytania? Nie mogę ustalić pinów 2xCAN, wejść mikrofonowych i... zasilania stałego i stacyjkowego. W sumie 6 do rozpoznania... Jeśli coś pokręciłem w już wypełnionych polach, proszę o naprostowanie.
Kod:M162A BLUETOOTH CONTROL UNIT (DASHBOARD)
Pin Cable Destination Sec.. Colour Node Connect. Pin 3 N See P143 USB SOCKET 5 (pomijam) 4 V See P143 USB SOCKET 4 (pomijam) 5 L See P020C RADIO (DASHBOARD) 1 (A.AF-L) - dźwięk z B&M media playera do radia, kanał lewy - bez USB do pominięcia? 7 M See P020D RADIO (DASHBOARD) 7 (Tel AF+) - dźwięk z B&M telefon i komunikaty głosowe 8 B See D020A DASHBOARD/REAR COUPLING (DASHBOARD) 7 (? - jedna z dwóch wtyczek przy lewej nodze pasażera, ale nie wiem do czego służy ten pin) 14 BS X See M001H BODY COMPUTER (DASHBOARD) 25 (? - przy skrzynce bezpieczników) 15 NZ See C020 PASSENGER SIDE DASHBOARD EARTH 16 (masa) 16 1 RV See B002H JUNCTION UNIT UNDER DASHBOARD (DASHBOARD) 8 (? - to znajduje się pod skrzynką bezpieczników) 19 B See P143 USB SOCKET 3 (pomijam) 20 R See P143 USB SOCKET 2 (pomijam) 21 SCH See P020C RADIO (DASHBOARD) 3 (AF.F-masa) - kabelek AUX - dźwięk z B&M - masa 22 Z See P020C RADIO (DASHBOARD) 2 (AF.F-R) - kabelek AUX - dźwięk z B&M media playera - kanał prawy - bez USB do pominięcia? 23 S See P020D RADIO (DASHBOARD) 8 (Tel AF-) - dźwięk z B&M telefon i komunikaty głosowe 24 SCH See D020A DASHBOARD/REAR COUPLING (DASHBOARD) 6 (? - jedna z dwóch wtyczek przy lewej nodze pasażera, ale nie wiem do czego służy ten pin) 25 H See P020D RADIO (DASHBOARD) 9 (Tel Mute) - automagiczne wyciszenie radia w czasie rozmowy 30 NS X See M001H BODY COMPUTER (DASHBOARD) 24 (? - CAN? Zasilanie?) 31 SCH See P143 USB SOCKET 6 (pomijam) 32 AB X See B002H JUNCTION UNIT UNDER DASHBOARD (DASHBOARD) 4 (?)