anAlfaBeta
Nowy
Nie wiem czy zamiana jest ogólnie bezpieczna, po prostu sprawdź zgodność ich podłączenia ze schematem bo skoro auto nie widzi centraliny to może ona po prostu nie gada na CANie.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
muwisz o can a can b ? czyli co zamienić na próbę ?
mozesz ladowac telefon, ale bedzie to slabe ladowanie. Lepiej kupic mocna ladowarke do zapalniczki.
nie zamieniaj bo uwalisz nie tylko moduł B&M. Szyny CAN High i Low jak sama nazwa wskazuje działają na różnych napięciach 3V i 12V.
Tak jak kolega wyżej sugeruje, spróbuj się połączyć MESem, jeśli Ci się nie uda to masz odpowiedź - trzeba przeryć kable i sprawdzić prawidłowość połączeń.
Mógłbyś napisać jaki miałeś błąd? Ja wczoraj podpiąłem B&M według porad z forum ale osiowanie nie idzie - mam komunikat: "Komputer nadwozia (NBC) NIEUDANY! - Błąd: konfiguracja nie obsługiwana przez system". MES wykrywa B&M i może się z nią połączyć. Korzystam z MES 2.2 i FES 3.5 plus ELM327 BT od pmfactory - na obydwóch osiowanie nie idzie.po jego wymianie zrobiłem osiowanie proxy .Nie było łatwo samo osiowanie wywalało błędy musiałem w parametrach zmieniać ustawienia w stylu typ wyświetlacza klawiszy etc ale wkoncu poszło i śmiga!
Ooo. Mnie to bardzo interesuje. Mam wzmacniacz instalację i oryginalne radio z MP3 bez wyjścia AUX. Możesz mi napisać jak udało Ci się wyprowadzić z tego radia sygnał liniowy stereo na 2 bądź 4 kanały?Ja, jak zakończę prace, to wrzucę jak podłączyć zewnętrzny wzmacniacz do oryginalnego radia, jeśli kogoś będzie to interesować![]()