• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Dziwne dźwięki przy dodawaniu/odejmowaniu gazu - film

darkghost

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm 170 KM
Witam,

Ogólnie tak jak w temacie. Gdy dodaję/odejmuję gaz oraz wciskam/puszczam sprzęgło występuje dziwny, piskliwy (?, nie umiem opisywać dźwięków :)) dźwięk z okolic konsoli centralnej. Czy to dwumas? Alfę mam od miesiąca, pierwszy diesel więc ciężko mi rozpoznać objawy, ale nie zauważyłem, aby samochód się jakoś specjalnie telepał. Najlepiej obejrzeć film, tylko nie wiem czemu nagrał się cicho, więc musicie mocno pogłośnić, aby usłyszeć o co chodzi (no dobra, dać głośność na maksa).

miałem coś podobnego, jak masz i Ty to błahostka
piszczy obudowa czujnika powietrza na przewodzie do turbiny (chyba tak to można przetłumaczyć: Vacuum air circuit resonator). Jej drugi koniec jest gumowy i opiera się na metalowym półksiężycu. Poruszaj puszką i jeżeli piszczy to to. Popsikałem smarem silikonowym i gra gitara

Wielkie dzięki, to było dokładnie to. Trochę WD40 i po problemie :)

Amortyzatory
Powrót