• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Pocenie u góry - 2.0 JTDm

• Autor wątku Autor wątku gpv
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

gpv

Nowy
Auto
Była 147 1.6 TS / Jest 159 2.4 JTDm Berlina
Witam,

Alfa poci się u góry po prawej stronie (patrząc od przodu) powyżej bagnetu.
Wyciek jest sporawy - co to może być ?
Silnik JTDm 2.0
Więcej zdjęć: https://1drv.ms/f/s!AuPfrpuaUJ4xillkgCS7y6diOplk

Załączniki

• IMG_20160925_123232.jpg
    IMG_20160925_123232.jpg
    228.4 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Uszczelka półgowicy czy coś takiego. Miałem to u siebie. Trzeba zdjąć rozrząd niestety i jeśli ma powyżej 10 000km to wymienić pasek. Sama uszczelka niedroga.

Kolega moze zdjac oslone silnika i wtedy zrobic zdjecia, bo na tych z linka nic nie widac.
Niestety nie mam teraz dostępu do auta - oglądałem je do kupienia.

Uszczelka półgowicy czy coś takiego. Miałem to u siebie. Trzeba zdjąć rozrząd niestety i jeśli ma powyżej 10 000km to wymienić pasek. Sama uszczelka niedroga.
No w tym kierunku mi to wyglądało - mam złudzenie ze na zdjęciu widać jakby brakowało śrubki (otwór na lewo od bagnetu) czy to tak ma być ?
Po prawej stronie głowicy jest taka okrągła metalowa siatka - co to za część ?

Otwór jest pusty bez śruby to tak musi być uszczelka pod klawiaturę lub pompa vacum ,u mnie wymieniono obie uszczelki a winowajca to niestety uszczelka klawiatury.

Też tak mam, że się tam trochę poci, póki co jezdze ( już 25tys km) ;)
A ta siatka to rurka od egr

Amortyzatory
Powrót