Witam. Jako, ze oryginalna galka biegów w alfie 159 średnio mi sie podobała szukałem innej alternatywy. Jak tylko zobaczyłem gałkę z Giulietty to wiedziałem ze to to. Po pol godziny prac juz jest.
Witam. Jako, ze oryginalna galka biegów w alfie 159 średnio mi sie podobała szukałem innej alternatywy. Jak tylko zobaczyłem gałkę z Giulietty to wiedziałem ze to to. Po pol godziny prac juz jest.
Mi się podoba.
Niestety trzeba troche rzeźbić. Potrzebny jest pilnik, brzeszczot, gwintownik m6. Ustawiamy gałkę w pozycji, jaka ma byc. Otwór w gałce nie jest idealnie okrągły, jest ścięty z jednej strony, wiec trzeba sfasować jedna ściankę w pręcie na ktory nakładamy gałkę. Następnie musimy ten pręt obciąć o jakieś 10mm, bo robi sie szczelina miedzy gałką a pierścieniem podnoszonego wstecznego. Później trzeba nagwintować głębiej otwór do przykręcania śruby. Ogólnie max pol godziny roboty.
[MENTION=2266]piter_alfa[/MENTION] jeszcze jedno pytanko, ta gałka z julki to jest plastik?
Dolna część metalowa, góra plastik pokryty czyms, co imituje metal. Przynajmniej u mnie tak to wyglada.
Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka
To padaczka. Będzie się z czasem łuszczyć:/ Ja wolę jednak skórzaną![]()
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Dla mnie też nie pasuje do tego wnętrza lepsza i przyjemniejsza w dotyku jest skóra. Roboty dość dużo, a efekt może być i tak krótkotrwały, ale o gustach nie dyskutuje