Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy 1234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37
  1. #31
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6
    Postów
    10,550

    Domyślnie

    No tak, w toyotach jest elektryczne.
    159 1.9 JTDm 16V -> 2.2 JTS -> 1750 TBi -> 3.2 JTS Q4

  2. #32
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    szukam :(
    Postów
    27

    Domyślnie

    Witam Panów, Bella już w domu i czas zacząć prawdziwe testy Okazało się że do czyszczenia była geometria i reparaturki tylnych zaciskow + uszczelki + czujnik ciśnienia doładowania razem ok. 2000 ale mechanik najlepszy w Trójmieście Teraz zastanawia mnie spalanie, bo wczoraj pokazywała chwilowe na poziomie 25-30 l! Przy jeździe ok 80 kmh po mieście na 5 biegu. Dzisiaj pojechałem nią do pracy i zaczęła pokazywać normalnie (ok 8 przy 150 kmh ). Był dołączany akumulator ostatnio, czy to możliwe że komputer się zresetować i na nowo liczył spalanie?

    Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

  3. #33
    Użytkownik Świeżak Avatar majkelmu
    Dołączył
    04 2013
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    była alfa romeo 145 1,6 TS '00, jest Alfa Romeo 159 SW 2.0JTDm
    Postów
    125

    Domyślnie

    Sprawdź jakie jednostki masz ustawione. Prawdopodobnie po odpięciu Aku ustawiły się na km/l

    Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka

  4. #34
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    szukam :(
    Postów
    27

    Domyślnie

    Jest litr na 100 km. Ale pokazuje już dobrze. Tylko ten świstak turbiny, ale była sprawdzana, wszystko ok, podobno ten typ tak ma

    Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

  5. #35
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6
    Postów
    10,550

    Domyślnie

    Pewnie DPF się wypalał.
    159 1.9 JTDm 16V -> 2.2 JTS -> 1750 TBi -> 3.2 JTS Q4

  6. #36
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    09 2018
    Auto
    szukam :(
    Postów
    27

    Domyślnie

    Wtedy będzie większe spalanie? A nie pojawia się jakaś kontrolka?

    Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka

  7. #37
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6
    Postów
    10,550

    Domyślnie

    Nie ma kontrolki. Dopiero jak będzie problem z filtrem to się zaświeci.
    159 1.9 JTDm 16V -> 2.2 JTS -> 1750 TBi -> 3.2 JTS Q4

Podobne wątki

  1. Błąd Check Engine podczas hamowania.
    Utworzone przez Jarosz23 w dziale 147
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 08-08-2018, 07:42
  2. [159] Problemy podczas gwałtownego przyspieszania.
    Utworzone przez Pawcio w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 04-03-2018, 15:42
  3. [159] Tryb awaryjny podczas wyprzedzania
    Utworzone przez yetiindom w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 22-07-2017, 21:36
  4. 2.4 20v problem podczas gwałtownego przyspieszania
    Utworzone przez sebo18188 w dziale 156
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 20-05-2015, 09:16
  5. jtd szarpie gaśnie podczas gwałtownego przyspieszania
    Utworzone przez lechu w dziale 156
    Odpowiedzi: 13
    Ostatni post / autor: 14-01-2012, 18:12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory