[159] Dodac bluetooth do versji bez nav w 15min

Sappho

Nowy
Auto
Alfa 159 SW 2.4
Witam,

Przepraszam jeżeli jest to już znane rozwiązanie ale myślę ze zainteresuje wiele osób które chcą dodać stremowanie muzyki przez bluetooth do ich auta bez wymiany radia i bez używania dongli fm i innych rozwiązań które psują jakość muzyki i to za niskie koszty.

Oto bestia: nie mam jeszcze 10 postów wiec proszę wpisać w amazon "Alfa 159 bluetooth" będzie to mały czarny kabelek z niebieską wtyczka

Kabelek się podłącza za radiem do niebieskiej wtyczki, następnie wystarczy sparować telefon przez bluetooth razem z nim, radio nastawić na "CD changer" i voila !
przyciski z kierownicy tez działają bez problemu.

Za 25€ mamy funkcje nowoczesnego radia.

Ciekawe czy to będzie działać z ConnectNav.

- - - Updated - - -

Witam,

Przepraszam jeżeli jest to już znane rozwiązanie ale myślę ze zainteresuje wiele osób które chcą dodać stremowanie muzyki przez bluetooth do ich auta bez wymiany radia i bez używania dongli fm i innych rozwiązań które psują jakość muzyki i to za niskie koszty.

Oto bestia: nie mam jeszcze 10 postów wiec proszę wpisać w amazon "Alfa 159 bluetooth" będzie to mały czarny kabelek z niebieską wtyczka

Kabelek się podłącza za radiem do niebieskiej wtyczki, następnie wystarczy sparować telefon przez bluetooth razem z nim, radio nastawić na "CD changer" i voila !
przyciski z kierownicy tez działają bez problemu.

Za 25€ mamy funkcje nowoczesnego radia.
Wrzuć link bez www - powinno się udać. Mi się takie urządzenie nie pojawia na liście.

Właśnie dawaj linka bo ciężko znaleźć a temat ciekawy:) ciekawe to może też się okazać zdobycie takiego kabelka; )

Ciekawe czy to będzie działać z ConnectNav.

- - - Updated - - -

Wrzuć link bez www - powinno się udać. Mi się takie urządzenie nie pojawia na liście.

prosze:
amazon.fr/Interface-audio-Bluetooth-Alfa-Romeo/dp/B07CJKY1MR/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1542371268&sr=8-1&keywords=alfa+159+bluetooth

francuski amazon ale wysyłki na cały świat

Dzięki. Jak obczaję jak to sobie zamówię :D

Jak by były pytania z instalacja to zapukać, dzisiaj rano zamontowałem u siebie i działa rewelacja.

Jak by były pytania z instalacja to zapukać, dzisiaj rano zamontowałem u siebie i działa rewelacja.

Dzięki za podzielenie się informacją.
Po włączeniu zmienia utwory na telefonie z poziomu radia?

Tradycyjnie ci z Bose mogą obejść się smakiem
Albo Ci ze zmieniarką. Chociaż w tym wypadku nie będzie jej żal... ;)

- - - Updated - - -

To chyba jeden z lepszych gadżetów do niezepsucia fabrycznego wyposażenia 159 ;)
A rozmowy przez to działają? Rozumiem, że trzeba będzie korzystać z mikrofonu w telefonie, ale to i tak może być in plus.

Tradycyjnie ci z Bose mogą obejść się smakiem

I tu się mylisz kolego, sam mam bose i w końcu się nim cieszę, co do zmieniarki kabel zastępuje ten od zmieniarki więc prawdopodobnie jedno albo drugie do wyboru.

Jedyny minus to brak wyświetlania nazw utworów, pisze tylko „CD01 TRACK 1”

Ostatnia edycja:
Taki minus to jak plus:)ja już zamówiłem jeżeli faktycznie będzie to tak działać u mnie jak u Ciebie to naprawdę jest to super alternatywa do zwykłego radia:) wiadomo kombajn na androidzie robi robotę ale za stówke taki wypas...

Szkoda, że takie coś się pojawiło tak późno. Zdążyłem już kupić kombajn z androidem.

A zastanawiałem się nad zakupem dension'a, żeby jeszcze robił jako zestaw głośnomówiący teraz może jednak zamówię to. Macie jakieś informację czy to z każdym radiem współpracuje? Mam AR z 2005 roku i radio bez MP3.

Panowie mam 9 z bose i wyrzucilem connect nav i dalem normalne radyjko zeby sie bawic dźwiękiem w aucie. Ori slabo gra + nie ma wejscia na subwoofer. Po podpieciu radia musialem wzmacniacz bose podpiac pod prad gdyz nie bylo dźwięku, gdy już to zrobiłem nie działa mi jeszcze radio tak jakbym musial podpiąć kabel wzmacniacza anteny tez pod + który to kabel?
Pozdrawiam

A zastanawiałem się nad zakupem dension'a, żeby jeszcze robił jako zestaw głośnomówiący teraz może jednak zamówię to. Macie jakieś informację czy to z każdym radiem współpracuje? Mam AR z 2005 roku i radio bez MP3.
Masz napisane na aukcji, że współpracuje z radiami Blaupunkt, natomiast nie działa z navi G3 (montowana w 166 np). Ja liczę, że będzie działać z ConnectNav.

Amortyzatory
Powrót