Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14
  1. #1
    Użytkownik Świeżak Avatar corneli1
    Dołączył
    05 2015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo 159 jtd 16v
    Postów
    91

    Domyślnie Problem z kluczykiem

    Witam, wróciłem wczoraj z trasy do domu i gdy chciałem Auto ponownie uruchomić przestał reagować na to gdy kluczyk wkładam do stacyjki. Dzieję się kompletnie nic, brak komunikatu o błędzie, zapłon się nie uruchomia.
    Macie może pomysł co może być przyczyną.
    Pozdrawiam.

  2. #2
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6
    Postów
    10,711

    Domyślnie

    Cytat Napisał corneli1 Zobacz post
    Witam, wróciłem wczoraj z trasy do domu i gdy chciałem Auto ponownie uruchomić przestał reagować na to gdy kluczyk wkładam do stacyjki. Dzieję się kompletnie nic, brak komunikatu o błędzie, zapłon się nie uruchomia.
    Macie może pomysł co może być przyczyną.
    Pozdrawiam.
    Kluczyk mógł paść. Mi niestety tak się zdarzyło niedawno w Oplu. A jak na drugim kluczyku? Jest jeszcze opcja centralki TEG.
    159 1.9 JTDm 16V -> 2.2 JTS -> 1750 TBi -> 3.2 JTS Q4

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar corneli1
    Dołączył
    05 2015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo 159 jtd 16v
    Postów
    91

    Domyślnie

    Cytat Napisał magil Zobacz post
    Kluczyk mógł paść. Mi niestety tak się zdarzyło niedawno w Oplu. A jak na drugim kluczyku? Jest jeszcze opcja centralki TEG.
    w kluczyku wymieniłem baterie.. a niestety zapasowego klucza nie posiadam

  4. #4
    Użytkownik Rowerzysta Avatar hagi
    Dołączył
    01 2011
    Mieszka w
    kujawsko - pomorskie
    Auto
    159 2,4 JTDm
    Postów
    443

    Domyślnie

    Baterie nie mają nic do rzeczy. Baterie są potrzebne do otwierania/zamykania auta.

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar tomano
    Dołączył
    08 2017
    Mieszka w
    LLE
    Auto
    ALFA ROMEO 156 1.9JTD power by Weloo
    Postów
    314

    Domyślnie

    Cytat Napisał corneli1 Zobacz post
    zapłon się nie uruchomia.
    Kontrolki się pojawiają?Możę aku padło

  6. #6
    Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Dołączył
    07 2012
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    159 V6
    Postów
    10,711

    Domyślnie

    Cytat Napisał tomano Zobacz post
    Kontrolki się pojawiają?Możę aku padło
    Kontrolki się nie pojawią.
    Ale jeśli centralka TEG jest sprawna to po włożeniu obcego sprawnego klucza pojawi się na wyświetlaczu "electronic key not recognized".
    159 1.9 JTDm 16V -> 2.2 JTS -> 1750 TBi -> 3.2 JTS Q4

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar MikeDraven
    Dołączył
    05 2016
    Mieszka w
    Bogatynia
    Auto
    Alfa Romeo 159 Berlina, 2.4 JTDm 221 KM 2006r., Alfa Romeo 147 1.6 TS 105 KM (LPG) 2001r.
    Postów
    576

    Domyślnie

    Taki sam komunikat jak pisze @magil pojawi się jak wcisniesz te czarna płytkę która kluczyk wpycha do środka po włożeniu go do gniazda stacyjki. Jeśli pojawia się komunikat wyklucza to uszkodzoną centralke

  8. #8
    Użytkownik Świeżak Avatar corneli1
    Dołączył
    05 2015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo 159 jtd 16v
    Postów
    91

    Domyślnie

    Cytat Napisał MikeDraven Zobacz post
    Taki sam komunikat jak pisze @magil pojawi się jak wcisniesz te czarna płytkę która kluczyk wpycha do środka po włożeniu go do gniazda stacyjki. Jeśli pojawia się komunikat wyklucza to uszkodzoną centralke
    Robiłem tak i żaden komunikat się nie wyświetla. Natomiast centralny zamek działa bez zarzutu.

  9. #9
    Użytkownik Maniak resoraków
    Dołączył
    03 2009
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0
    Postów
    584

    Domyślnie

    Naciśnij przycisk start

  10. #10
    Użytkownik Świeżak Avatar corneli1
    Dołączył
    05 2015
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo 159 jtd 16v
    Postów
    91

    Domyślnie

    Cytat Napisał bera5 Zobacz post
    Naciśnij przycisk start
    tak samo żaden komunikat

Podobne wątki

  1. Problem z Kluczykiem
    Utworzone przez pes335 w dziale 147
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 07-12-2018, 21:31
  2. [159] Problem z kluczykiem
    Utworzone przez artur73 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 12
    Ostatni post / autor: 18-07-2016, 13:40
  3. [MiTo] Problem z kluczykiem
    Utworzone przez szpilberg w dziale MiTo/Giulietta
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 25-07-2011, 10:23
  4. Problem z kluczykiem :)
    Utworzone przez 1radar1 w dziale Zachodniopomorskie
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 17-08-2010, 16:02
  5. Problem z kluczykiem
    Utworzone przez 1radar1 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 11-08-2010, 10:59

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory