Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12
  1. #1
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie Ciężki odpalanie 159 1.9jtd 16v

    Taki przypadek miałem pierwszy raz wczoraj, zdarzało się w większe mrozy że też tak brzydko kręciła ale po kilku obrotach łapała, autko nie gaśnie, wtryski sprawdzane fesem są ok, tzn w normie czyli tak było 2 lata temu jak sprawdzałem i teraz jest tak samo. Jeszcze przy odpale ma takie uderzenie jakby dwumas ale był nowy Sachs komplet tarcza docisk wysprzeglik, rozrusznik po regeneracji. Mógłby ktos podpowiedzieć, czy może miał taki przypadek?
    https: //youtu.be/6UIPBWv7IC4
    https: //youtu.be/RAOC1dg55_k

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie

    Żeby wejść w linka trzeba skasować spacje po https: musiałem tak zrobić nie mam jeszcze 10 postów

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  3. #3
    Użytkownik Świeżak Avatar burza_wroc
    Dołączył
    05 2013
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 16V
    Postów
    103

    Domyślnie

    A filtr paliwa kiedy wymieniałeś? Zakładam, że akumulator jest ok?
    Ja bym profilaktycznie do baku (na rezerwie, żeby stężenie było większe) dolał jakiś specyfik do czyszczenia wtrysków, np Tec - diesel system cleaner.
    190KM@420Nm by Ecuproject

  4. #4
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie

    Aku nowy z grudnia 2018, filtr paliwa wymieniany wraz z olejem i resztą filtrów co 10tyskm, spróbuje dolać specyfika wyjeżdże caly bak może rzeczywiście coś pomoże, a to uderzenie podczas odpalania?

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  5. #5
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie

    Jeszcze taki wystrzał chyba można to tak nazwać przy odpaleniu tak jest prawie zawsze, prawie bo nieraz zdarzy że odpali ładnie i gładko
    https://youtu.be/F5qi76zFqiM

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  6. #6
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie

    Środek zalalem przy rezerwie, liqui moli do czyszczenia wtryskiwaczy, wyjezdzone, zalane na lotosie dynamic po wszystkim, pojezdze troszkę i zobaczymy co to będzie. Między czasie byłem na serwisie i meche powiedział że najprawdopodobniej to dwumas przy odpaleniu tak ładuje, ale mówił żeby dla pewności rozrusznik wyciągnąć i sprawdzić czy się nie wiesza, myślicie że to możliwe?

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  7. #7
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Dołączył
    01 2010
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW
    Postów
    603

    Domyślnie

    Cytat Napisał alfatronik Zobacz post
    Taki przypadek miałem pierwszy raz wczoraj, zdarzało się w większe mrozy że też tak brzydko kręciła ale po kilku obrotach łapała, autko nie gaśnie, wtryski sprawdzane fesem są ok, tzn w normie czyli tak było 2 lata temu jak sprawdzałem i teraz jest tak samo. Jeszcze przy odpale ma takie uderzenie jakby dwumas ale był nowy Sachs komplet tarcza docisk wysprzeglik, rozrusznik po regeneracji. Mógłby ktos podpowiedzieć, czy może miał taki przypadek?
    https: //youtu.be/6UIPBWv7IC4
    https: //youtu.be/RAOC1dg55_k

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    Uderzenie może wynikaćże ktoś poduszka silnika się skończyła, ciężko odpala może rozrusznik pada, może pompa CR nie daje rady skontroluj ciśnienie na listwie CR
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 12-02-2019 o 09:51

  8. #8
    Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Dołączył
    10 2011
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Giulia Veloce 2.0T Q4 i Giulietta 1.4TB
    Postów
    5,577

    Domyślnie

    przeciez tematow o odpalaniu nie brakuje tu na forum, tam jest kupa porad, po co kolejny temat? wiekszosci doswiadczonym forumowiczom nie chce sie juz odpisywac, ilez można pisac w kolko to samo? radze poszukac (w google wpisz site:forum.alfaholicy.org/159_brera_brera_spider i co cie tam intetesuje, znajdziesz bez problemu)

  9. #9
    Użytkownik Świeżak Avatar alfatronik
    Dołączył
    08 2018
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa 159 TI sw 1.9 150km/170 2008r
    Postów
    27

    Domyślnie

    Zamiast się mądrzyć moze podeślij jakis link, nie mam czasu dobrze się wyspać co dopiero siedzieć i szukać. A niewiesz nawet jaki wstyd jak gdzieś pod sklepem wsiadasz czy gdziekolwiek, odpalasz tak pięknie dopracowany stylistycznie samochód co brzmi jak 30sto letni LT ek z grupy wv.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

  10. #10
    Użytkownik Maniak resoraków Avatar elgritone
    Dołączył
    06 2012
    Auto
    159TI & MiTo
    Postów
    725

    Domyślnie

    Cytat Napisał alfatronik Zobacz post
    Zamiast się mądrzyć moze podeślij jakis link, nie mam czasu dobrze się wyspać co dopiero siedzieć i szukać. A niewiesz nawet jaki wstyd jak gdzieś pod sklepem wsiadasz czy gdziekolwiek, odpalasz tak pięknie dopracowany stylistycznie samochód co brzmi jak 30sto letni LT ek z grupy wv.

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
    A my wszyscy mamy czas i nic innego do roboty jak tylko siedzieć i czekać aż jaśnie pan hrabia raczy zadać pytanie, żeby my poszukać i podać na tacy.

Podobne wątki

  1. AR 1.9JTD 105KM+wysokie ciśnienie paliwa+odpalanie autka
    Utworzone przez Lukas-182 w dziale 156
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 02-12-2013, 16:37
  2. ABS + TC ciężki problem
    Utworzone przez szajbus0 w dziale 166
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 26-12-2011, 16:14
  3. Długie odpalanie 156 1.9jtd 8v 115km
    Utworzone przez marcin_ldz w dziale 156
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 18-11-2011, 16:33
  4. [145] Ciężki rozruch silnika
    Utworzone przez kamooo3 w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 24-10-2011, 11:43
  5. Ciężki wybór;-)
    Utworzone przez Maciek84 w dziale Hyde Park
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 24-02-2010, 15:21

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory