Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Dołączył
    01 2015
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v
    Postów
    453

    Domyślnie Uderzenie przy odpalaniu

    Hej. Mam problem od dłuższego czasu z konkretnym jeb*** przy odpalaniu. Jest takie walnięcie jakby zaraz silnik miał wypaść Poduszki wszystkie nowe, dwumasa nowa, wtryski sprawne, dawki startowe zwiększone już dawno. Zrobiłem wczęsniej mały test - do poduszki od skrzyni napchałem (w te szpary) kawałków paska rozrządu starego i walnięcie ustało, ale wiadomo - zaczeło przenosić drgania no i oczywiście to nie jest żadne rozwiązanie. Stwierdziłem w takim razie, że ją wymienie kolejny raz i po wymianie na nową, ori, nadal to samo... Miał ktoś podobnie i jak rozwiązaliście problem?
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

  2. #2
    Użytkownik Świeżak Avatar kamilos95
    Dołączył
    09 2015
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0
    Postów
    125

    Domyślnie

    A masz tak samo na ciepłym jak i na zimnym silniku?

  3. #3
    Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Dołączył
    01 2015
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v
    Postów
    453

    Domyślnie

    Cytat Napisał kamilos95 Zobacz post
    A masz tak samo na ciepłym jak i na zimnym silniku?
    Tak, za każdym razem tak samo. Może to się czasem nieznacznie różni ale raczej zawsze tak samo. Raz na 100 odpaleń efekt jest trochę mniejszy i wtedy jest to akceptowalne, ale nie wiem od czego to zalezy.
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

  4. #4
    Użytkownik Świeżak Avatar kamilos95
    Dołączył
    09 2015
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti 2.0
    Postów
    125

    Domyślnie

    Cytat Napisał mamel Zobacz post
    Tak, za każdym razem tak samo. Może to się czasem nieznacznie różni ale raczej zawsze tak samo. Raz na 100 odpaleń efekt jest trochę mniejszy i wtedy jest to akceptowalne, ale nie wiem od czego to zalezy.
    Ja tak miałem tylko na zimnym i mi pomogła regeneracja rozrusznika.

  5. #5
    Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Dołączył
    01 2015
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v
    Postów
    453

    Domyślnie

    Cytat Napisał kamilos95 Zobacz post
    Ja tak miałem tylko na zimnym i mi pomogła regeneracja rozrusznika.
    Rozrusznik mam wsadzony od wersji 2.4, wiec dużo mocniejszy, czyli powinno być lepiej a niestety nie jest. To samo na standardowym rozruszniku było. Kolejną rzeczą wskazującą na coś z zawieszeniem silnika jest to, że w korku na 1 jak energicznie, ale z wyczuciem kawałek tylko, puszcza się sprzęgło to autem telepie tak jakby silnik właśnie z przodu się bujał i przenosił na auto to telepanie...
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

  6. #6
    Użytkownik Znawca
    Dołączył
    02 2009
    Mieszka w
    Kąty Wrocławskie.
    Auto
    była AR156 1,9 JTD 110 2001; AR147 1,9 JTD 2003 i jest czarnulka 159, 1,9 JTDm 16V
    Postów
    1,153

    Domyślnie

    W jaki stanie jest aku?. Miałem kiedyś takie objawy, gdy napięcie na aku. przy rozruchu spadało poniżej 10V.

  7. #7
    Użytkownik Rowerzysta Avatar mamel
    Dołączył
    01 2015
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 8v
    Postów
    453

    Domyślnie

    Cytat Napisał kaz156 Zobacz post
    W jaki stanie jest aku?. Miałem kiedyś takie objawy, gdy napięcie na aku. przy rozruchu spadało poniżej 10V.
    Dobry jest, roczny Poza tym nawet po jego wymianie objaw ten był dalej.
    Wesela, przyjęcia, bankiety, zabawy taneczne - oprawa muzyczna lubuskie, dolnośląskie - www.bluebinders.pl // www.facebook.com/bluebinders/

Podobne wątki

  1. [159] Alfa 159 dziwny dzwiek przy odpalaniu i czasem przy jezdzie tez
    Utworzone przez bartek1877 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 21-08-2018, 16:59
  2. [159] Wibracje przy przyspieszaniu, trzęsie przy odpalaniu
    Utworzone przez Mazi88 w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 15-08-2018, 09:46
  3. [159] Metaliczne uderzenie przy maksymalnie skręconych kołach
    Utworzone przez doomciak w dziale 159/Brera/Brera Spider
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 27-01-2017, 16:19
  4. [155] Uderzenie przy ruszaniu
    Utworzone przez Trax w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 29
    Ostatni post / autor: 17-08-2010, 14:55
  5. [166] Piszczenie przy odpalaniu
    Utworzone przez peep20 w dziale 166
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 09-07-2008, 11:52

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory