U mnie tak było , wydaje się że klima ma w jak najkrótszym czasie doprowadzić we wnętrzu auta do temperatury zadanej na wyświetlaczu .
Witam, ostatnio nabyłem 159 SW 2,4 JTDM z 2006r.
Mam dość nietypowy problem:
1. Jak wiadomo bak ma 70 ltr. Przejeżdzam po zapaleniu kontrolki rezerwy jakieś 80 km. Następnie tankuje do pełna i wchodzi tylko 60 ltr. A wskazówka po tym nie dochodzi do końca. Nie wiem czy chlasnął jakiś czujnik czy co?
2. Druga sprawa jest taka. Odpalam samochód z rana i po jakimś czasie wentylator sam zwiększa się na maksymalne obroty. I tak za każdym razem. Musze go ręcznie zmniejszyć bo sam tego nie robi. I to sie dzieje przy AUTO a nie FULL AUTO. Czy to tak ma być?
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 09:21
U mnie tak było , wydaje się że klima ma w jak najkrótszym czasie doprowadzić we wnętrzu auta do temperatury zadanej na wyświetlaczu .
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 MTM (2009 - ....
Lewostronnym powolnojeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
Tak ma byc, do tego co napisal kolega Rafter, nagrzewanie zaczyna dzialac po osiagnieciu przez plyn 50 st, stad jest to opoznienie, o ktorym piszesz.
Krajcok
GT JTD Q2
XKR 4.0 V8 kompressor
Zbiornik..skoro tankowales caly zbiornik ,to mozliwe ze paliwo podczas tankowania zpieniło się w zbiorniku ,odczekałbys moze chwilke i weszło by jeszcze troche.
Wentylator tak działa..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki