Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22
Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 159/Brera/Brera Spider - Forum Alfa Romeo 159 [2005-2012], Alfa Romeo Brera [2005-2010] i Alfa Romeo Spider [2006-2010]. W wymienionych modelach montowano silniki benzynowe: 1.8 MPi, 1750 TBi, 1.9 JTS, 2.2 JTS, 3.2 JTS oraz silniki diesla: 1.9 JTDm (120 i 150 KM), 2.0 JTDm, 2.4 JTDm.
    Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    159 2.0JTDm
    Podziękowania za post / Lubię to
    Czas spędzony na forum
    9 h 26 m

Domyślnie Czy żarówki bi-ksenonowe D1S będą pasować do 159? Gdzie kupujecie żarówki?

Po 10k kilometrów padł mi jeden bi ksenon. Po szybkim rozeznaniu się na allegro można kupić nówkę "philips" za ~150zł/szt. Podobno trzeba wymienić od razu 2. więc wyszłoby mi ~300.Jeszcze nie dowiadywałem się ile kosztują w ASO, ale pewnie zdecydowanie więcej. Niestety przy okazji znalazłem opinie na różnych forach, że trzeba uważać z kupowaniem przez allegro "oryginałów" bo często są to podróbki które gorzej świecą.

1) Macie jakieś doświadczenie w kupowaniu tej konkretnej żarówki o symbolu D1S ?
    2) Może macie jakiś zaufany sklep w sieci gdzie ją kupie?
    3) Czy ma to jakiekolwiek znaczenie, że w instrukcji napisane jest że do seryjnie montowane są żarówki D1S 55 W, natomiast z tego co zdążyłem się zorientować ten model u philipsa i osrama występuję z mocą 35W.?

Dzięki.

---------- Post dodany o godzinie 11:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:49 ----------

Koszt żarówki w ASO - 850zł/szt (!!!), ale ciekawostka - podlegają wymianie gwarancyjnej.
    Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 10:23

2. # ADS
    Akwizytorka
    Mieszka w
    Milano

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Żory
    Auto
    Alfa Romeo Mito 1,4TB
    Czas spędzony na forum
    1 h 20 m

Domyślnie

Szwagier kupował na Allegro do swojego samochodu Philipsy i jest z nich zadowolony. Oczywiście, że trzeba od razu wymienić obie żarówki a właściwie to są lampy wyładowcze. Osobiście nie spotkałem 55W ksenonłów tylko 35W.

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.
    Czas spędzony na forum
    8 h 41 m

Domyślnie

Cytat Napisał rysiek Zobacz post
    1) Macie jakieś doświadczenie w kupowaniu tej konkretnej żarówki o symbolu D1S ?
    2) Może macie jakiś zaufany sklep w sieci gdzie ją kupie?
    3) Czy ma to jakiekolwiek znaczenie, że w instrukcji napisane jest że do seryjnie montowane są żarówki D1S 55 W, natomiast z tego co zdążyłem się zorientować ten model u philipsa i osrama występuję z mocą 35W.?
    kupuj tylko żarniki OSRAM lub PHILIPS!reszta to szmelc.
    możesz kupić na allegro u sprzedawcy z dużą ilością pozytywnych komentarzy.
    ta aukcja wygląda porządnie:

http://moto.allegro.pl/item966627682...ler_skoda.html

wszystkie firmowe żarniki xenonowe mają nominalną moc 35W,innych nie ma,więc nie przejmuj się instrukcją.

moja druga ulubienica...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Łódź / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 1,9JTDm
    Czas spędzony na forum
    1 d 6 h 26 m

Domyślnie

zbliża się moment nieuchronnej wymiany palników w bixenonach, ponieważ teraz już oba zaczynają przygasać.
    ostatnio na allegro pojawiają się niby philipsy w opakowaniach vw/audi teile w cenie ok 120zł.
    czy to faktycznie palniki philipsa czy tak jak sugerują na niektórych innych aukcjach chińskie podróbki?
    AR 159 1.9 JTDM 16V Distinctive '05

Użytkownik Ogier Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    2.4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    2 d 7 h 46 m

Domyślnie

Ja niedawno kupiłem właśnie ten produkt Philipsa dla VAG (pudełko sygnowane jest znaczkami VAG, na palniku są znaki handlowe Philipsa) - sprzedawcę znalazłem na alledrogo, jednak zakupu dokonałem u siebie w mieście, w sklepie istniejącym już dosyć długo, z fakturą itd. Czy to podróbki - IMO nie, ale jakoś nadmiernego doświadczenia w tej kwestii nie mam.
    Pozdrawiam,
    Sebastian

7. Thanks noe9 thanked for this post
    Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa 159 1.9 JTDm, 150 KM orginalnie - teraz 170 ...
    Czas spędzony na forum
    N/A

Domyślnie Jakie to miasto gdzie jest ten sklep ?

A zdradzisz (może być na prive) jakie to miasto i jeśli Warszawa - to jaki to sklep ?

Użytkownik Ogier Avatar sebsob
    Mieszka w
    DW
    Auto
    2.4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    2 d 7 h 46 m

Domyślnie

Myślałem, że w miarę czytelnie napisałem - Wrocław.
    Sklep mieści się na ul. Strachowskiego - ogólnie handlują częściami dla VAG.
    Pozdrawiam,
    Sebastian

ViP Romeo Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    156FL SW 1,9 16V, 159 SW 2,4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    6 d 23 h 50 m

Domyślnie

Cytat Napisał andro34 Zobacz post
    kupuj tylko żarniki OSRAM lub PHILIPS!reszta to szmelc.
    3 lata miałem w Coupe jakiś zestaw HID'ów za 500zł i nie było z nimi najmniejszych problemów.. w 156 miałem palniki też nie Philipsa czy Osrama.. zresztą w 159 też mam zestaw WellDone od czerwca i wszystko gra.. Ogólnie nie jestem z ludzi, którzy oszczędzają na częściach czy serwisie.. ale nie mam prawa z własnego doświadczenia powiedziec, że warto płacić 2-3 razy więcej za Philipsy czy Osramy.. może poprostu miałem farta i nie trafił mi się kiepski egzemplarz..
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
    Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    Alfa Romeo 159
    Czas spędzony na forum
    4 d 4 h 6 m

Domyślnie

WellDone czyli bez samopoziomowania czyli wszystko gra ale tylko z twojej strony
    Nie chciałbym cię spotkać w nocy (po przeciwnej stronie)

ViP Romeo Avatar Mariusz AutoDS
    Mieszka w
    Mińsk Maz.
    Auto
    156FL SW 1,9 16V, 159 SW 2,4 JTDm
    Czas spędzony na forum
    6 d 23 h 50 m

Domyślnie

Mając dobrze ustawione światła nie oslepia sie nikogo.. szczególnie przy sczewkach.. chyba, że przez ułamek sekundy gdy auto podskoczy na jakiejś nierówności, ale to i samopoziomowanie pewnie się nie wyrobi z korektą.. a jeśli samopoziomowanie w 159 jest tak samo mądrze pomyślane jak w 156 to i tak za długo nie podziała nawet jak ktoś je ma fabrycznie.. ja miałem w 156 i szybko straciłem nadzieję na niezawodność tego systemu.. i nie wiem co za matoł wymyślił delikatne plastikowe ramionka czujników przy wahaczach.. hehe.. to nie ma prawa przetrwac w letnich warunkach nie wspominając o zimie.. a ramionka dostępne oczywiście jedynie w ASO razem z czujnikami.. ...aaa, jeszcze spryskiwacze reflektorów w 156 po lifcie to równie wielka porażka ..plastikowe siłowniczki zacierają się i spryski wychodzą, ale nie chcą już się chować.. hehe.. tandeta..
    Ostatnio edytowane przez Mariusz AutoDS ; 30-12-2010 o 23:53
    pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
    Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Informacje o temacie

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Tagi użytkowników

alfa 159 żarówki xenon

zarowka biksenon

alfa romeo 159 d1s

gdzie kupić biksenon d1s

biksenonowe

d1s forum

teile xenon d1s

żarówka xenon alfa romeo 159

Zakładki

Uprawnienia