witam wszystkich alfa-maniakówmam problem tylko zastanawiam się na ile poważny, od dwóch tygodni jestem szczęśliwym właścicielem alfy i zauważyłam 2 dni temu, po kilkugodzinnym postoju jakiś wyciek z pod maski nie jest to napewno olej wygląda jak przybrudzona woda albo jakiś płyn... :/ nie dużo po głębszej obserwacji jest to około kilka kropel na dobe, mechanik przyjmie mnie dopiero pod koniec przyszłego tygodnia, ale martwi mnie to troche, zaglądałam pod maska i jest to mniej wiecej na wysokości belki w okolicach przedniej osi. czy to może być z klimy??

Ja bym się tak nie martwił. Stawiam właśnie na skraplającą się wode z klimy.
Być może z klimy,ale zanim dojedziesz do mechanika i dla własnego spokoju sprawdzić możesz wszystkie płyny ,ich stan![]()

dzięki wielkie za odpowiedź. oczywiście stan wszystkich płynów sprawdziłam i wszystko jest ok, te "wycieki" są minimalne wiec ubytków nie widać. mam nadzieje ze to nicpoważnego. poprzedni właściciel na krótko przed sprzedażą wymieniał płyny w kilimie wiec dlatego podejrzewam że może to być tam coś nie tak, ale pewności nie mam. wiec narazie maszyny nie forsujętylko oglądam dookoła i głaskam
![]()

ta_mara kapanie z klimy to zupełnie normalny objaw i skropliny są nie dlatego, że ktoś coś z klimą robił i to niedokładnie, ale dlatego, że tak po prostu klima działa.
Jeśli jest bardzo gorąco, to tej wody jest więcej.
Nie martw się i ciesz swoim samochodem![]()
ja i ona - "iniemamocne"
ta-mara thanked for this post

super!! podniosłeś mnie na duchu!

Oglądnij przekładnie kierowniczą
Fakt,przekładnia to słaby element,ale koleżanka z pewnością by wyczuła w rękach,że coś z nią nie tak![]()

w poprzednim aucie miałam problemy z przekładnią kierowniczą wiec znam mniej wiecej objawy ale dzięki za wskazówki. sprawdziłam u mechanika i nic mu się nie skraplało... :| cuda w moim aucie więc się dzieją, ale obserwowałam jakiś czas i rzeczywiście nic nie kapie..
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki