Przeglądasz Forum Alfa Romeo - Alfaholicy. Wyświetlony wątek znajduje się w dziale 159/Brera/Brera Spider - Forum Alfa Romeo 159 [2005-2012], Alfa Romeo Brera [2005-2010] i Alfa Romeo Spider [2006-2010]. W wymienionych modelach montowano silniki benzynowe: 1.8 MPi, 1750 TBi, 1.9 JTS, 2.2 JTS, 3.2 JTS oraz silniki diesla: 1.9 JTDm (120 i 150 KM), 2.0 JTDm, 2.4 JTDm.
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
Jak wyjąć fabryczne radio?
Panowie,
Mam taką rzecz do zrobienia. Chcę wyjąć radio z mojej 159 i od tyłu wyprowadzić jakiś kabel do AUX bo nie chce korzystać z transshiterów. Podobno jest do tego jakiś kluczyk, bądź jakaś możliwość wyjęcia go za pomocą gwoździków. Przechodził ktoś przez to?
Z góry dziękuje i czekam na wskazówki.
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 14:54
-
09-08-2010 14:17 # ADS
Akwizytorka
-
Użytkownik
Dwusuwowiec
-
Użytkownik
Pirat drogowy
Cztery pręty fi 3mm w cztery "dziury" w radiu i manipulować
-
Użytkownik
Dwusuwowiec

Napisał
bera5
Cztery pręty fi 3mm w cztery "dziury" w radiu i manipulować
Ok ale jak długie? Bo ostatnio gwoździkami manipulowałem 4-ema dość wydawało mi się długimi jak na gwoździki o takim fi i nic, włożyłem do oporu i radio nie wychodziło. Nie wiesz jak to głęboko wchodzi jest przy tym jakiś <klik> czy coś? I za co to radio wyciągać za kieszeń?
-
Użytkownik
Pirat drogowy

Napisał
blackrave
Ok ale jak długie?
Ja wkładałem nity zrywane,czyli około 3 cm,radio samo nie wyskoczy,wkładając "gwożdzie" odbezpieczasz tylko zabezpieczenie,musisz je jeszcze pociągnąć
-
Użytkownik
Dwusuwowiec

Napisał
spike
Ja wkładałem nity zrywane,czyli około 3 cm,
radio samo nie wyskoczy,wkładając "gwożdzie" odbezpieczasz tylko zabezpieczenie,musisz je jeszcze pociągnąć

Ok dzięki będę walczył
-
Użytkownik
Dwusuwowiec

Napisał
spike
Ja wkładałem nity zrywane,czyli około 3 cm,
radio samo nie wyskoczy,wkładając "gwożdzie" odbezpieczasz tylko zabezpieczenie,musisz je jeszcze pociągnąć

Udało się jednak
Teraz mam problem z AUX co tam podłaczyć znalazłem jakąś aukcję na allegro http://allegro.pl/aux-alfa-fiat-lanc...189118869.html, ale czy to to?
Informacje o temacie
Users Browsing this Thread
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Tagi dla tego tematu
Tagi użytkowników
Uprawnienia