to napisz jakie te zimówki tzn rozmiar opony np R16/215/55 może byc coś takiego napisane na oponie zazwyczaj są to duże cyfry takie jak nazwa opony
jesli chodzi o felgę to jesli pójdziesz po stalowe to powiedz że chcesz 16" 6 1/2 ET34 i żadna inna
16" to wyskokość felgi
6 1/2" - to szerokość felgi od rantu do rantu
ET34 to offset tzw. obsadzenie czyli wklęsłość felgi a dokładnie jest to wartość określająca czy bardziej felga wchodzi do wewnątrz nadkola czy wychodzi na zewnatrz
wiec idz i powiedz chcę takie a nie inne
a tak na marginesie to wielka szkoda że nie odezwał sie żaden kolega z Ustki żeby damie pomóc osobiscie w temacie gdyby to była wawa chetnie bym pomógł osobiscie a tak to pomoge choc tyle ile moge przez forum więc nie przepraszaj za banalne pytania po to jest forum żeby je zadawać ja tez kiedyś tego niewiedziałem.
pozdr

troche to trwało ale odczytałam.. to chyba to 225/55/6 95H Dunlop i co dalej mam z tym zrobić, mam szukać jakiegoś konkretnego modelu felgi?

tak 16" J6 1/2 ET34
ta-mara thanked for this post

DziękiTo chciałam usłyszeć. Zapisałam. Nie zadaję więcej pytań, bo i tak gubię się w temacie
![]()

kto pyta nie błądzipozdr

Co u ciebie z tym biciem axel40?
Robiłeś coś z przgubami?

Tak jak pisałem wczesniej dołozyłem smaru do przegubu bo maszeta była luzna a dokładnie opaska dała ciała i nie trzymała tak jak nalezy ale głównym powodem była usterka wewnatrz opony a dokładnie nowa opona po przejechaniu dokładnie 1357km wewnatrz się rozsypała z serwisu producenta tej opony dostałem informację iż jest to wada producenta. Dostałem nowa oponkę i autko smiga bez problemu, Jednak licze sie z tym iż w związkuz ztym że jeździłem na przegubie który miał mało smaru bede musiał go niedługo wymienić. Penie zrobie to niedługo dla swojego świetego spokoju tylko po to aby mnie to nigedzie w trasie nie zaskoczyło.
pozdr
To im szybciej to zrobisz tym lepiej.. moze się obędzie na wymianie samego krzyżaka,czyli 200-300zł, bo jesli masz jakis luz i wytłuczesz kielich przegubu, to bedzie sporo drożej..
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland
Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki