Czy orientuje się ktos kiedy wszedł nowy model przekładni kierowniczej do 159tki oraz czym się różnił?Czy można nowy model przekładni zainstalować w miejsce starego, czy wraz ze zmianą modelu zmieniło sie coś więcej?Z góry dzięki za pomoc
Czy orientuje się ktos kiedy wszedł nowy model przekładni kierowniczej do 159tki oraz czym się różnił?Czy można nowy model przekładni zainstalować w miejsce starego, czy wraz ze zmianą modelu zmieniło sie coś więcej?Z góry dzięki za pomoc
Ostatnio edytowane przez Tuti ; 04-11-2010 o 17:27
Alfa... i wszystko jasne
siema ostatnio wymienialem cala przekladnie kierownicza w aso gdyz zardzewiala od srodka nie wiem jak to sie stalo ale wywalilo mi caly plyn przez gumki od drazkow kierowniczych dziwne, no ale moja niunia jest z '06 no i nic mi w aso nie mowili jak zamawiali ja ze jest jakis inny model przekladni i nie wydaje mi sie ze jest, natomiast za przekladnie dalem 2200 po renowacji plus robota 300zl
no ale to conajmniej zjawiskowe bo bella niby nowa wszystko spoko z zawieszeniem nic nie zardzewiale wszystko zdrowe czyli w wodzie nie stala, bo byly takie spekulacje w ASO,no a jak zdjeli gumki z drazkow to taka rdza na tym drazku w przekladni ze to ona poprostu przetarla simeringi,(czy cos tam), trzymajace plyn no i nie wiem moze ktos nalal wody do zbiornika z plynem zamiast do zbiorniczka chlodnicy![]()
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
dołączam się do przedmówcy odnosnie tej kampanii,Zychu jakie miales objawy,u mnie przekladnia skrzypi przy skrajnym obrocie kierownicą jak drzwi u babci na strychu
Alfa... i wszystko jasne
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
witam no wlasnie takie same z poczatku myslalem ze najezdzam na linie na asfalcie taki to dzwiek podobny byl ale niestety to pompka juz sobie zaczela gwizdac i skrzypiec poniewaz juz nie bylo plynu, dolalem plynu bo myslalem ze poprostu w aso go niesprawdzili ale rowniez zomk bo po ujechaniu doslownie 2 kilometrow znowu sie zaczelo no i juz bylo jasne laweta i pod aso![]()
Witam wszystkich na nowym forum.
Dołączam się do teamtu. Te maglownice w naszych 159 to jeden wielki bubel. Moja tydzień temu była w regeneracji tylko że koszt nie był aż tak przerażający - 100 zł z robocizną. Objawy to zgrzypienie przy skręcaniu.
Pozdrawiam.![]()
A ja mam pytanie.
Ten problem dotyczy wszystkich roczników?