• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Aktualizacja firmware Nav Connect

Wracajac do mojejgo problemu niestety nie udalo mi sie nic wskórac. Odpiecie radia od napiecia nie przynioslo oczekiwanych skutkow. Wiec moje pytanie do Was jaka mam kupic antene gps do tego radia lub ewentualnie czy ktos z was ma takowa antene.

A teraz pytanko z innej beczki czy ktos ma aktualizacji e do avika? Pioneer. .rocznik 2007.

Wyslano z Noki 3110:)

Racja nie czyta DVD I CD-RW spróbuje jeszcze wypalić kilka CD.Po wielu próbach wypalania różnych CD,kupiłem za 80 zł płytę Navteq 2011 i mam mapy PL.

Ostatnia edycja:
Na razie wstrzymałem sie z nowym softem ,kupiłem płyte Navteq 2011 i mam mapy PL.

Witam, robiłeś update softu ,że chodzą mapy z 2013.Jakim programem wypalałeś wszystkie płyty?

Witam, robiłeś update softu ,że chodzą mapy z 2013.Jakim programem wypalałeś wszystkie płyty?

Prawdopodobnie chodzi mu o mapy z NIT G2 do których musisz miec update softu. Tak czy siak i tak to sa mapy z 2011. Wypal plytke za pomoca Imgburn z najnizsza predkoscia. Ja kupilem najtansze plytki cd-r w kauflandzie wypalilem obie wersje map i dzialaja bez problemu.

Witam.
Mam softa w wersji 11.6.

Chciałem zrobic aktualizacje wg tej instrukcji:

Dziekuje,
Dla pewności mam zrobić jak w tym opisie?
1 - włączyć radio za pomocą przycisku (19)
2 - nacisnąć TRIP (23), następnie Connect
3 - przejść do ekranu odpowiadającym jednostkę miary, temperaturę, buzzer objętości, itd. ..)
4 - wybierz Audio (24)
5 - Włóż CD z oprogramowaniem i odczekaj kilka sekund pojawi się okno CD ERROR.
6 - wyłącz przyciskiem (19). Poczekaj i sprawdź pełne zamknięcie systemu.
7 - Włączyć (19)
8 - komunikat: FLASHER program z sekwencji operacji, które się dzieją.
9 - Szybko i bez przerw 3-4-5-6 przyciski na dole, oraz przycisk przewijania (9), aż (Czyli szybko 3-4-5-6-9)
10 - Podwójne mrygnięcie podświetlenia przycisków potwierdza uznanie hasło.
11 - Kolejne czynności aktualizacji wykonają się automatycznie
12 - CD automatycznie wysunie, należy go usunąć.
13 - na wyświetlaczu logo ALFA - wyłączyć za pomocą (19)
14 - Aktualizacja zakończona

Lecz problem się pojawia w pkt. 2
Po nacisnięciu trip, żeby wiejsc w connect mam jeszcze po drodze setup.
Czyli wygląda to tak:
Trip-setup-connect.

Robiąc to nawet tak i dalej jak z opisu nie chce sie uruchomić flasher.

Pomoże ktoś w aktualizacji do 12.3?

Napisz skąd jesteś albo zapytaj na forum regionalnym.

Mam plan zrobić aktualizację softu do wersji 12.3 i korzystanie z map RT3 na nawigacji Connect Navi+. Przeczytałem z zapartym tchem ten temat i mam 2 pytania/wątpliwości skierowane do tych, którzy robili aktualizację:

1) Czy sekwencje przycisków 3 4 5 6 9 należy użyć przed uruchomieniem flaszowania czy podczas? Bo czytałem różne relacje na forach zagranicznych. Wciskamy przyciski razem czy po kolei?
2) Mam obecnie nawigacje w wersji niemieckiej (komunikaty głosowe) a reszta napisów w angielskim. Rozumiem, że po flashu będzie j.włoski -> zmiana za pełny j. angielski za pomocą płyty "setup alfa connect nav+", która należy przeprowadzić przy włożonym kluczyku czy włączanym samochodzie?

Mam plan zrobić aktualizację softu do wersji 12.3 i korzystanie z map RT3 na nawigacji Connect Navi+. Przeczytałem z zapartym tchem ten temat i mam 2 pytania/wątpliwości skierowane do tych, którzy robili aktualizację:

1) Czy sekwencje przycisków 3 4 5 6 9 należy użyć przed uruchomieniem flaszowania czy podczas? Bo czytałem różne relacje na forach zagranicznych. Wciskamy przyciski razem czy po kolei?
2) Mam obecnie nawigacje w wersji niemieckiej (komunikaty głosowe) a reszta napisów w angielskim. Rozumiem, że po flashu będzie j.włoski -> zmiana za pełny j. angielski za pomocą płyty "setup alfa connect nav+", która należy przeprowadzić przy włożonym kluczyku czy włączanym samochodzie?

Ad1) nie pamiętam za dobrze chyba w trakcie.
Ad2) Ja płytki setup użyłem po flaschowaniu i nie wiem czy sam flash zmienia na domyślny język bo miałem domyślnie włoski. Dzięki setup zmieni się na angielski.

Aktualizacja przebiegła pomyślnie, bez żadnych niespodzianek.

Po krótce:
1) zmiana wersji oprogramowania 11.4 -> 12.3
2) zmiana języka komunikatów głosowych włoski -> angielski
3) uruchomienie nawigacji z mapą Navteq RT3 Europa Wschodnia (w tym Polska) 2014/2015

Wszystkie zapisane wcześniej ustawienia w nawigacji pozostały bez zmian (stacje radiowe, ustawienia samochodu, godzina itp). Jakby ktoś potrzebował pomocy to śmiało pisać.

Aktualne oprogramowanie

Witam!
Dopiero co kupiłem Alfę 159 mam fabryczną navi ale nie posiadam płyt.
Czy może mi ktoś podesłać na maila arkadiusz.ksiezki@gmail.com Flesza obraz płyty setup i aktualne mapy polski. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Arek

Amortyzatory
Powrót