[159] Używał ktoś postojówek LED Can-BUS?

• Autor wątku Autor wątku marqo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
jesli postojówka tak mocno świeci , to jak jest ze światłem kierunkowskazu - czy wystarczająco sie odróżnia?

moim zdaniem, jak już założę HIDy to razem z nimi Ledy do postojówek, gdyż zwykłe barwione żarówki miałem już w 146 razem właśnie z blue vision w światłach mijania i nie zauważyłem rażącej różnicy. dodatkowo blue vision w postojowych szybko się przepaliły i wróciłem do zwykłych. mam nadzieję, że zestaw HID + led przetrwa dłużej.

Zakupiłem. Rzeczywiście nie wywalają błędu ale to ze względu na to, że mają większą moc. Niemniej świecą bardzo ładnie, jest wyraźna różnica.
Niestety będę musiał chyba zakupić jeszcze jedną sztukę gdyż jedna podczas wkładania wpadła mi do lampy i kapucha.

A ja dzisiaj wymieniłem zwykłą, białą postojówkę na W5WB (niebieska) i jest duża różnica w kolorze światła. Teraz jest znacząco bardziej białe.

Ja te, które wyjmowałem miałem niebieskie i szczerze Ci mówię jakbyś założył diodowe to dopiero byś zauważył różnicę.

Może się kiedyś skuszę. Na razie się cieszę z niebieskich :)

OK. Ale jakbyś był w pobliżu do wpadnij porównać, na pewno się skusisz. Inna sprawa, że zamontowałem sobie HIDy i wszystko ładnie się komponuje.

Kupiłem je od gościa LED-labs ale z racji tego, że jedną sztukę zgubiłem i potrzebowałem na szybko 1 szt i dokupiłem w Zabrzu w Opticonie, także wystawiają na allegro.
Te i ta działają OK.

Coachu - dość często bywam w Sosnowcu, więc jak tylko będzie okazja na spotkanie, to chętnie porównam świecenie :)

Ja tez kupilem od LED-laps pozycyjne i jest super. Zero bledow i wyglad swietny.

A wymieniał ktoś żarówki podświetlenia tablicy rejestracyjnej na diody?
Jeśli tak, to które wybraliście?
Jak się sprawuję - dobrze oświetlają rejestrację?
Pozdrawiam.
- Rafał

Ktoś wymieniał. Trzeba zastosować te same co do pozycyjnych, przystosowane do linii CAN, żeby nie wywalało błędu.

Ktoś wymieniał. Trzeba zastosować te same co do pozycyjnych, przystosowane do linii CAN, żeby nie wywalało błędu.
Domyślam się. Jednak chodzi mi o to, czy rejestracja jest dobrze oświetlona, czy może LED'y świecą na biało, ale punktowo?
Pozdrawiam.
- Rafał

Właśnie założyłem u siebie do pozycyjnych - fajny efekt!

Dzisiaj i ja zaczołem sie zastanawiać nad zmianą oświetlenia :D

ale tym razem chodzi mi o żarówki kierunkowskazów jeździłem rok czasu i nie zauważyłem że jedna jest pomarańczowa a druga chrom choć też świeci na pomarańczowo ale chce mieć takie same i co powiecie o tych żarówkach może ktoś ma :
http://moto.allegro.pl/zarowka-led-can-bus-bau15s-3wl-py21w-pomaranczowa-i1890963720.html
Ładnie by wyglądały takie oczka hehe terminator :)

Amortyzatory
Powrót