Strona 4 z 27 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 263

Temat: Co myślicie o renowacji plastików wnętrza?

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Falcon40
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 150KM '07

Domyślnie

Mysle ze warto poczekac na doswiadczonych kolegow, ktorzy znaja model od dluzszego czasu, poniewaz w roczniku '05 moze bylo nieco inaczej. Albo to jakis pakiet lub opcja tylko.

Użytkownik Znawca Avatar rafter
    Mieszka w
    Pruszków
    Auto
    BMW 540i xDrive G30

Domyślnie

Cytat Napisał noe9 Zobacz post
    Ciekawe skąd u mnie wzięła się zatem plastikowa kierownica...
    Może była stłuczka , airbag odstrzelił i zamontowano nową kierę a nie zwrócono uwagi na wykończenie .Znasz na 100% historię swego egzemplarza ???

P.S.
    Falcon było tak od początku sprzedaży w PL , wiem bo interesowałem się od premiery auta w PL wrzesień-pażdziernik 2005
    AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
    AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
    AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
    BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
    BMW 540i G30 ( 2019 -

Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Amsterdam / Wodzisław Śląski
    Auto
    AR 159 2.4 Q4 Ti

Domyślnie

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Może była stłuczka , airbag odstrzelił i zamontowano nową kierę a nie zwrócono uwagi na wykończenie .Znasz na 100% historię swego egzemplarza ???

P.S.
    Falcon było tak od początku sprzedaży w PL , wiem bo interesowałem się od premiery auta w PL wrzesień-pażdziernik 2005
    W 100% bym może znał gdyby był z salonu...
    No cóż... to nie jest widać mój najlepszy dzień...
    AR 159 2.4 Q4, Ti '09 Sedan

Użytkownik Świeżak Avatar Alfalover
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Q automat, alfa romeo 159 1.9 TI 193hp by Cinsoft

Domyślnie

w mojej distinctive jest alumininum ryflowane wszystkie wstawki,z kolei w TI rzeczywiście szczotkowane aluminium, ciekawe czy można kupić te panele carbonowe które są dodane w tym roku,wyglądają dobrze,inna sprawa że trzeba by się w aso dowiedzieć czy to rzeczywiście carbon, jakby się dało kupić to pewnie bym zmienił chyba że to koszty...odpowiednie
    Alfa... i wszystko jasne

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Alfalover Zobacz post
    w mojej distinctive jest alumininum ryflowane wszystkie wstawki,z kolei w TI rzeczywiście szczotkowane aluminium, ciekawe czy można kupić te panele carbonowe które są dodane w tym roku,wyglądają dobrze,inna sprawa że trzeba by się w aso dowiedzieć czy to rzeczywiście carbon, jakby się dało kupić to pewnie bym zmienił chyba że to koszty...odpowiednie
    Z tego co wiem to jest prawdziwy carbon ale słyszałem gdzieś że cena jest kosmiczna (bynajmniej tu w anglii)

Użytkownik Znawca Avatar metan
    Mieszka w
    K-ce
    Auto
    Mito 1,4 MPI

Domyślnie

Nie wiem na ile technologia powtarza się we wszystkich współczesnych alfach, ale w mito te miękkie plastiki (w pseudoskórze i carbonie) robione są także na twardy plastik jest naklejana warstwa gąbki i właśnie folia. Stąd też łatwa(dla producenta) zmiana wystroju. Nawet folia z zamszem jest, szczotkowanym alu itp

rbt2005
    Gość

Domyślnie

OK odgrzewam temat jako że zakupiłem folię ala Carbon Fibre ze strony www.starvinyls.com.
    Jutro powinno dojść do mnie a w weekend najprawdopodobniej będę zakładał. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Robert

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

No to ja powrócę do "prawdziwego" karbonu
    W ostatnim Moto-ON (S05E12) Kornacki testował białe Fornasari. Pokazywał karbonowe elementy, które wyglądały tak jak folia 3M. Wyraźnie zwracał uwagę, że nie jest to folia a prawdziwy karbon. Zakładam, że wie co mówi

http://vod.onet.pl/moto-on,moto-on,4...0,odcinek.html
    Dobre zbliżenie na karbonowy spoiler w 17 minucie.

UWAGA! Odcinek zniknie z VOD za tydzień, więc nie marudzić później, że link martwy.

...brzmienie V6 - bezcenne!

rbt2005
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    No to ja powrócę do "prawdziwego" karbonu
    W ostatnim Moto-ON (S05E12) Kornacki testował białe Fornasari. Pokazywał karbonowe elementy, które wyglądały tak jak folia 3M. Wyraźnie zwracał uwagę, że nie jest to folia a prawdziwy karbon. Zakładam, że wie co mówi

http://vod.onet.pl/moto-on,moto-on,4...0,odcinek.html
    Dobre zbliżenie na karbonowy spoiler w 17 minucie.

UWAGA! Odcinek zniknie z VOD za tydzień, więc nie marudzić później, że link martwy.
    też oglądałem ten odcinek. Troche hardcorowy ten samochdzik ale bym niepogardził

rbt2005
    Gość

Domyślnie

ok proces oklejania ruszył, narazie czekam jeszcze na klucz do wyjęcia radia więc największy kawałek zostaje na później. Zrobiony mam już kawałek okalający gałkę zmiany biegów i muszę przyznać że wygląda lepiej niż się spodziewałem. Aczkolwiek oklejanie tego wcale nie jest takie proste. A teraz parę fotek od zapakowanej paczki, poprzez proces rozbierania do efektu końcowego.