Panowie a ja mam takie może głupie pytanie może nie ale gdzie znajdują się otwory odpływowe ewentualnej wody w drzwiach? Pod tą uszczelką pod drzwiami która jest zamocowana na spinkach czy te otwory od spinek są już same w sobie otworami?
Panowie a ja mam takie może głupie pytanie może nie ale gdzie znajdują się otwory odpływowe ewentualnej wody w drzwiach? Pod tą uszczelką pod drzwiami która jest zamocowana na spinkach czy te otwory od spinek są już same w sobie otworami?
Ewentualnie zamiast uszczelki sylikon bezoctowy i dokoła albo klej do szyb samochodowych i ten sam efekt. Klejem zrobiłem wszystkie drzwi w passacie i jak na razie ani jednej kropli w śroku. A na sylikon chyba już ktoś robił jak dobrze pamiętam. Szybciej i prościej.
Mi nie o to chodziłoale już znalazłem, że otwory odwadniające drzwi znajdują się pod tą dolną uszczelką tylko trzeba ją odchylić (ktoś pisał wcześniej).
A ten silikon bez octowy to pewnie chodzi o neutralny. Łatwiejsza nazwa by szukać gdzieś w marketach.![]()
Odświeżę temat bo poradziłem sobie ze swoją powodzią![]()
Dziś problem rozwiązałem i gdybym zrobił to na początku to bym pewnie uwinął się w maks 40 minut a tak siedziałem i siedziałem. Ale zrobiłem w końcu
Sądziłem że i u mnie jest problem z uszczelką w drzwiach. Ale nie.
Tak to wyglądało zaraz po zdjęciu wykładziny...
Wzdłuż tych kabli po lewej strony woda lała się strumieniami.
A teraz rozwiązanie zagadki.
Ten kanał po lewej stronie odpowiedzialny za odprowadzanie wody był w cały zasyfiony na uszczelce przez co woda lała się też obok jego a nie tylko do niego.
Guma widoczna po prawej stronie była wyjęta przez co woda się wlewała do środka i powódź gotowa...
Zawaliłem to wszystko klejem dookoła by mieć pewność że nie zaleje mnie ponownie. Próby wypadły pozytywnie, po wylaniu 10L wody w różne miejsca jest sucho
Teraz susze całą wykładzinę w domu i może jutro będzie sucha.
Drzwi skoro już rozebrałem to je dla świętego spokoju uszczelniłem od dołu.
Fun fact: czujnik temperatury zew. jest w lewym lusterku.
Ja również u siebie wymieniłem uszczelki na typ E, póki co to prawy przód i prawy tył. Te uszczelki nie parcieją bo są liche ale układ uszczelki jest źle poprowadzony co doprowadza do sytuacji ze w miejscach tych stoi woda i nie możliwości odpływu. Kto się za to zabierze niech zwróci uwagę gdzie jest zaciek wody. Ja od siebie jeszcze proponuję odkręcić głośnik i wymienić pod nim uszczelkę gdyż tam też zbiera się woda.
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
I mnie dopadł problem wodny.
Po wczorajszej ulewie poszedłem zobaczyć gdzie cieknie no i wygląda to tak jak na zdjęciu.
Wyciek spod boczka prosto na listwę progową i do wnętrza.
![]()
To wiesz co masz robić. Wszystko jest w wątku. Odpowiednie klucze, czas, cierpliwość i sylikon.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Wiem, wiem. Chciałem tylko pokazać jak to wygląda zaraz po ulewie jakby ktoś jeszcze miał wątpliwości![]()