[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

auto sprawdzone zza granicy dziela sie na 2 rodzaje
1- po kolizji / wypadku
2 - przebiegi w okolicach 300 tys km.

wtedy opłaca sie go sprowadzić zrobić / cofnąć licznik i sprzedać.
W przypadku 2.4 margines zarobku itd jest mniejszy bo trzeba zapłacić akcyzę wysokości 18 %.

Przepraszam, ale się nie zgodzę, szukam praktycznie idealnych aut, takich, którymi sam chętnie przyjadę z Niemiec autostradą:P, poświęcając czas można przywieźć idealne auto z zagranicy. Niestety polski rynek jest pełny złomu za póldarmo zrobionego na "nówki sztuki". Do tego ceny zniżone w stosunku do rynku europejskiego.

Zapraszam do siebie, kupujących 159 już kilku było i nikt nie wybrzydzał, ten kto przyjechał to płacił i zabierał. Auta nie są najtańsze, ale są dobre. Nie muszę świecić oczami, że coś nie gra.

Niektórzy z tego forum generalizują, w Polsce "handlarz" to ten najgorszy. Ja jestem sprzedawcą Alf z doświadczeniem i szukam tylko bezwypadkowych samochodów, w jak najlepszych wersjach, ostatnio trafiają się TI:) Nigdy nie kręciłem i nie zamierzam skręcić licznika, ani naprawić powypadkowego auta.
Udostępniam zawsze miernik lakieru i zachęcam do sprawdzenia samochodu w dowolnym serwisie. Nie mam nic do ukrycia. Jak ktoś znajdzie coś w aucie, czego ja nie zauważyłem, zawsze opuszczę cenę lub naprawię.

Po za tym z roczników 2009 w górę mało jest Alf które mają 300+, ogólnie przebiegi w większości sa od 120 w górę, ale nie więcej niż 250. Zdarzają sie auta z przebiegiem nawet 50-60 tys km. Więc nie wrzucaj kolego wszystkiego do jednego worka.

Jest jeszcze paru sprzedawców, również na tym forum, którzy sprzedają dobre auta w rozsądnych cenach.

to bierz sedana.Obie sa piekne bo sa to Ti.Pozatym dla mnie bez roznicy czy sedan czy SW bo jedno i drugie jest ladne tyle, ze jak ktos potrzebuje cos wlozyc do auta to lepiej sie zastanowic nad SW bo sedan nie zawsze ma skladana kanape i malutki luk zaladunkowy bagaznika.Do SW tez wiele nie upchasz ale jednak jest wiecej miejsca

Co może oznaczać kontrolka awarii systemu wtrysków? Z czym się wiąże ?

Bez kodów błędów odczytanych z komputera to jest wróżenie z fusów. I gdybanie. Może wtrysk, może czujnik, może tłok, może cylinder, może turbo, może DPF, może EGR, może przepływomierz, może.....

Przepraszam, ale się nie zgodzę, szukam praktycznie idealnych aut, takich, którymi sam chętnie przyjadę z Niemiec autostradą:P, poświęcając czas można przywieźć idealne auto z zagranicy. Niestety polski rynek jest pełny złomu za póldarmo zrobionego na "nówki sztuki". Do tego ceny zniżone w stosunku do rynku europejskiego.

Zapraszam do siebie, kupujących 159 już kilku było i nikt nie wybrzydzał, ten kto przyjechał to płacił i zabierał. Auta nie są najtańsze, ale są dobre. Nie muszę świecić oczami, że coś nie gra.

Niektórzy z tego forum generalizują, w Polsce "handlarz" to ten najgorszy. Ja jestem sprzedawcą Alf z doświadczeniem i szukam tylko bezwypadkowych samochodów, w jak najlepszych wersjach, ostatnio trafiają się TI:) Nigdy nie kręciłem i nie zamierzam skręcić licznika, ani naprawić powypadkowego auta.
Udostępniam zawsze miernik lakieru i zachęcam do sprawdzenia samochodu w dowolnym serwisie. Nie mam nic do ukrycia. Jak ktoś znajdzie coś w aucie, czego ja nie zauważyłem, zawsze opuszczę cenę lub naprawię.

Po za tym z roczników 2009 w górę mało jest Alf które mają 300+, ogólnie przebiegi w większości sa od 120 w górę, ale nie więcej niż 250. Zdarzają sie auta z przebiegiem nawet 50-60 tys km. Więc nie wrzucaj kolego wszystkiego do jednego worka.

Jest jeszcze paru sprzedawców, również na tym forum, którzy sprzedają dobre auta w rozsądnych cenach.
w pełni się z kolegą zgadzam, kto szuka nie błądzi:)

90% rynku wtórnego AR to szrot. Ale tani, i to się liczy. Pewnie z innymi markami jest podobnie.
Mówię to na podstawie własnych doświadczeń.
Dlatego ciężko się przebić z autem lepszym, ale droższym.
Niby wszyscy wiedzą, ale każdy szuka tej mitycznej okazji.

auto sprawdzone zza granicy dziela sie na 2 rodzaje
1- po kolizji / wypadku
2 - przebiegi w okolicach 300 tys km.

wtedy opłaca sie go sprowadzić zrobić / cofnąć licznik i sprzedać.
W przypadku 2.4 margines zarobku itd jest mniejszy bo trzeba zapłacić akcyzę wysokości 18 %.

Wybacz pampik, ale się nie zgodzę.
Dla mnie istotna jest przyjemność wynikająca z testowania kolejnych bolidów.

90% rynku wtórnego AR to szrot. Ale tani, i to się liczy. Pewnie z innymi markami jest podobnie.
Mówię to na podstawie własnych doświadczeń.
Dlatego ciężko się przebić z autem lepszym, ale droższym.
Niby wszyscy wiedzą, ale każdy szuka tej mitycznej okazji.

Wybacz pampik, ale się nie zgodzę.
Dla mnie istotna jest przyjemność wynikająca z testowania kolejnych bolidów.

Zgadzam się z Tobą, każdy wie, większość tych za darmo to szrot,a le i tak wydaje na paliwo, żeby je zobaczyć.

A test nowo zakupionego auta na niemieckiej autostradzie to sam miód tego fachu:P

Panowie , odniosłem się do tego co tu w większości jest wklejane. Wy dwaj sprowadzacie auta prawie na zamówienie i do bardziej świadomych ludzi którzy płaca Wam żeby mieć dobre auto. I Wy takich szukacie. Ale napisze jeszcze raz większość to szrot / złom przyciągnięty po taniości i tu podpicowany.

Ale napisze jeszcze raz większość to szrot / złom przyciągnięty po taniości i tu podpicowany.
To jest nie ważne :)
Ważniejsze jest to że się usłyszy że samochodem jeździł: dziadek, lekarz, kobieta,ksiądz w niedzielę do kościoła lub tylko i wyłącznie po autobahnie, albo w samochodzie NIGDY !!!!! nie nie zapalił nawet jednego papierosa :) - to jest jak magnes. Stan się nie liczy. Taka mentalność...........

Zgadzam się z Tobą, każdy wie, większość tych za darmo to szrot,a le i tak wydaje na paliwo, żeby je zobaczyć.

A test nowo zakupionego auta na niemieckiej autostradzie to sam miód tego fachu:P

znaczy ze co, ze Ty MOIM autem jezdziles ???
mam nadzieje ze miales taki sam fun jak ja obecnie !
pozdrawiam i z racji ze autko sprawuje sie idealnie to szykujcie sie za 5-6 lat zeby mi Giulii poszukac w TI :)

Na szybko co daje się zauważyć w ogłoszeniu to są następujęce sprawy. Brak informacji o tym, że samochód jest opłacony i gotowy do rejestracji, a więc koszty sprowadzenia oprócz ceny za samochód zapłaci kto ? :P

opis z ogłoszenia : " Skrzynia biegów : MANUALNA 6 BIEGOWA, świetna precyzja zmiany biegów." na zdjęciu widać nówkę sztukę gałkę z opisem skrzyni 5 biegowej" No to jaka to skrzynia ? :)

Zawsze zapytaj google o opinie o komisie oraz sprawdź stana samochodu w ASO !

opis z ogłoszenia : " Skrzynia biegów : MANUALNA 6 BIEGOWA, świetna precyzja zmiany biegów." na zdjęciu widać nówkę sztukę gałkę z opisem skrzyni 5 biegowej" No to jaka to skrzynia ? :)

Jeżeli to jest GMowskie 1.8 multipoint, to (z tego co pamiętam) skrzynia będzie 5-biegowa.

Rocznik auta 2006, ewentualnie 2007 a nie 2009. Niektórym handlarzom już nie wystarcza odmładzanie w ogłoszeniach o rok, tłumacząc głupio że rok modelowy taki, albo rejestracja. Ten na przykład orzeł z Gniezna sprzedaje auto z 2006 roku modelowo 2009 i jest zadowolony ;)

To już jest MISTRZOSTWO ŚWIATA !!!! Co za sku....l !

Amortyzatory
Powrót