[159] Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Ja wiem czy taka okazja? Silnik to 136 KM, a te są o dobre kilka tysięcy tańsze od 170 KM. Wyposażenie dość cienkie... brak czujników światła, deszczu, zaparowania, brak lusterka fotochromatycznego, tapicerka materiałowa, chyba najprostszy model foteli z najmniejszą ilością regulacji. Felgi chyba 16 cali w dodatku na oponach zimowych.
Handlarz stosuje klauzule niedozwolone w opisie, więc raczej typ tandetnego cwaniaczka. "Gwarancję" można sobie wydrukować i na ścianie powiesić, bo i tak się z niej nic nie wyegzekwuje.

Słabszy silnik, wyposażenie poniżej przeciętnej, info do wygooglowania o szkodzie i cena robi się jaka robi.
Siedemnastki na lato 2 000 zł, opony 1 600 - 1 800 zł i już cena zaczyna dobijać do 35 000 zł. Ciekawe ile jeszcze z licznika zdjęte.

Udało się dostać do danych z historiapojazdu.gov.pl/
dropbox.com/s/civ49ua1qni9n2v/HistoriaPojazdu_ALFA%20ROMEO_20170920_185432.pdf?dl=0

Z takimi gwarancjami to już się naczytałem, że są nic nie warte.
Przebieg myślę, że oryginalny.
Przegląd auta skończył się w sierpniu! Jak czymś takim pojechać na jazdę próbną?
Dlaczego komis o to nie zadbał?

Przebieg myślę, że oryginalny.
Przegląd auta skończył się w sierpniu! Jak czymś takim pojechać na jazdę próbną?
Dlaczego komis o to nie zadbał?

Jeśli korekta była, to raczej symboliczna, celem zbicia dwójki z przodu. Samochód z przebiegiem 199 000 km sprzeda się łatwiej niż ten z przebiegiem 210 000 km - choć różnica żadna, to ta dwójka na pierwszym miejscu zniechęca kupującego.
Na jazdę próbną możesz pojechać po drogach niepublicznych.

Nie działa link do historii pojazdu.

Ostatnia edycja:
Działa.
Wynika z tego, że auto robiło 45 tys. km rocznie od ostatniego przeglądu. Czyli przebieg raczej prawdziwy.

Skasowałem zdanie z ostatniego posta niechcący.

Za brak aktualnego przeglądu odpowiada właściciel pojazdu. Tak samo mandatem może zostać ukarany tylko właściciel. Więc jeśli zdecydujesz się na zakup pojazdu to przed podpisaniem umowy jedziesz z właścicielem na SKP i robisz przegląd.

silnik 136 KM o kilka tyś tańszy, niby dla czego, przecież to to samo co 170 KM?

silnik 136 KM o kilka tyś tańszy, niby dla czego, przecież to to samo co 170 KM?

Bo jest o 24 KM słabszy, a nie każdy ma ochotę wykładać na start niemałe pieniądze konieczne na przygotowanie auta do chip-tuningu i sam chip-tuning. To jest po pierwsze.
Po drugie panuje mylne przekonanie, że w silnikach mocniejszych występowała zawsze trwalsza skrzynia biegów.
Po trzecie wiele osób boi się chip-tuningu i woli zapłacić więcej za fabrycznie mocniejsze auto.
I w końcu po czwarte, jak ktoś się nie orientuje, to nie wie, że to te same silniki.

Znów się błaźnisz. Nie "heater" (grzałka) tylko "hejter", bo to słowo przyjęło się do polskiego słownika, a pochodzi od ang. słowa "hater".

Masz okazję nauczyć się czegoś nowego.
A reszta Twoich wypocin pokazuje tylko jak niewielkie masz doświadczenie z motoryzacją. W Passacie czy CLS jak janusz korek dokręci to też będzie trzeba ciąć. Czy tam śrubki same na Twój widok się luzowały? :D

Ogarnij się i przestań płakać. Albo jesteś facet, albo p*zda.

I pozdrawiam tych, którzy tak jak ja, przez 80 kkm nie mieli żadnej poważnej awarii w swojej 9tce ;)

Jakieś argumenty ?

Argumenty są takie same od kilku stron. Jesteś frajerem który kupił zajeżdżony złom od sąsiada.
A ponadto nie przedstawiłeś ani jednego dowodu na tę kupę bzdur którą wypisujesz w każdym temacie.

pewnie 1848 postów będzie o tym.... no ale.......... no dalej.... jedziemy..... czekam....

To sobie użyj i poszukaj. Nikt tu za ciebie roboty robił nie będzie.

PS. Ja wiem, ze gimnazjum to jeszcze nie czas, żeby prawidłowo posługiwać się ojczystym językiem, ale na miłość boską...

czekam na konstruktywną kontrę.... no dalej.... wcześniej użyjcie szukajki .....

Co to jest? Przecież tego się nie da czytać.

Ja jeszcze w sprawie tej alfy:
otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-159-2-0-jtdm-136km-sport-salon-pl-f-vat-23-gwarancja-ID6z3RJu.html

Historia pojazdu:
goo.gl/3Pk4eM

Raport z autobazy:
autobaza.pl/historia-pojazdu/59c2ab95-89f8-45ae-94bd-4e455762f44f

2014 lipiec, przebieg 70880, szkoda 2-4tys zł.

Skąd autobaza ma taką informację? Można jej ufać? :)

Użytkownik KoŁoS na prośbę o sprawdzenie VIN informuje:

"Ostatni wpis w ASO jest na 68524km"

Trochę dziwne, że naprawy w ASO skończyły się w 2014 roku i ta szkoda zrobiona 2000km później już nie była tam naprawiana.
Można to jakoś zinterpretować? :)

Ze wszystkich częsci jakie do tej pory wymienilem w swojej 159 jedyną nietypową byl przewód wysokiego ciśnienia łączący listwe z trzecim wtryskiwaczem. (Koszt całe 35 PLN)

Cała reszta to normalne czesci eksploatacyjne ktore przy tym przebiegu mialy prawo byc zuzyte: lozysko, alternator, tuleje w zawieszeniu. Nic niezwyklego. Przebieg 240 tys km.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

To tylko pokazuję całą włoską tandetę fiata. Nawet nie chce im się wpisywać tego czego powinni.... taka kultura... włoskie tandeciarstwo....

- - - Updated - - -

Chętnie pogadam z Tobą o SBC.... znasz ten system Boscha ? Wiesz Kolego , że ten system pokazuj kierowcy przed _całkowitą_ awarią komunikat, że ma się zgłosić do serwisu.... kompletnie nie masz pojęcia o czym piszesz... nie masz za grosz wiedzy o SBC. Coś tam sobie wyguglałeś. Jeśli chcesz to mogę Ci to wyjaśnić na PW lub publicznie. To jak ? Jedziemy ?

- - - Updated - - -

uhmmm.... faktycznie... to jest prawda... człowiek posiadający Alfę xyz będzie się upierał , że posiada wyjątkowe auto. Tak... posiada, dzięki włoskiej stylistyce, która nie ma sobie równych. True. Makaroniarzom udał się jeszcze faktycznie 1.9 . To fakt niezaprzeczalny. Karoseria + motor. Reszta to tandeta dla każdego, który ma minimalne pojęcie o motoryzacji.

- - - Updated - - -

Spokojnie, zapewne cała zabawa jeszcze przed Tobą .

- - - Updated - - -

Też tak sądzę

- - - Updated - - -

Czepiasz się literówki , czeskiego błędu, ale do sedna sprawy nie jesteś w stanie się ustosunkować. Oki, jestem PIZDĄ bez gwiazdki, ale jestem może jedyną PIZD*Ą * (tym razem z gwiazdką), który potrafi ocenić to auto na podstawie swoich doświadczeń . Zabronisz mi tego ?

- - - Updated - - -

Dlaczego ? Czyżbyś planował sprzedaż swojej Belli w nie odległym terminie ? Planowałeś już piękny opis ... [notranslate]Alfa[/notranslate] od znawcy marki... uhm.... Co tam Ciebie ubodło ? Taka pierdoła jak linka ? Czy coś innego ? Proszę rozwiń swoją myśl.

- - - Updated - - -

...... heh....

Wiem coś o SBC. Nie neguje jego usterkowości. Obnażam fakt że on po prostu jest. System który jest obliczony na określoną liczbę naciśnięć hamulca. Tyle i tyle razy możesz zahamować, gwarantujemy Ci bezpieczeństwo, jak przekroczysz te wartość zapraszamy do serwisu po nowa pompę. Za kilka tys.zł. Serio? W Mercedesie? Powiedz szczerze co byś napisał gdyby coś takiego było w alfie. Że Włochom nie chciało się testować bo mieli siestę? I sobie wymyślili że trzeba będzie wymienić cześć w aucie odpowiedzialna za hamowanie bo będzie zrugał komunikatem aż w końcu przejdzie w tryb awaryjny. Nie napisałbyś że to tandetne, idiotycznie włoskie podejście? Sam mercedes po lifcie się z tego wycofał, więc nie mów mi że to był dobry pomysł.

Co za troll. Największym bólem tylka dla tego człowieka będzie to gdy go olejecie i nie odpiszcie bezpośrednio na jego wypociny. Polecam.

Amortyzatory
Powrót