• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Wspomaganie - wielki problem !!!

• Autor wątku Autor wątku cyborgpl
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A na koniec jak w temacie o braku dostepnosci wskazesz link do zakupu to cie swiry okrzycza ze reklama ....

A na koniec jak w temacie o braku dostepnosci wskazesz link do zakupu to cie swiry okrzycza ze reklama ....

No co ty Bocian, nie zrobię tak :D. Skąd Ci w ogóle przszło coś takiego do głowy ...
Cały dzień siedzę na forum żeby pomagać naszym Kolegom . Nie sprzedawać :)

Ja chciałem pomóc tym co nie moga dostać zbiorniczka ,
nie było moim celem stwarzanie okazji do czynienia tak WIELKICH oszczędności :D

Dodano po 3 minutes:

Ja zawsze byłem tylko pod tym nickiem , ale kiedyś udzielał się bardziej Damian (DamianS jeśli dobrze pamiętam)
więc może stąd skojarzenie

o wlasnie o Damiana mi chodzilo wiec przepraszam za zle skojarzenie.Nie mialem nic zlego na mysli z tymi zbiorniczaki

Jak w temacie.
Problemy z wyjącą zajeb... pompą. Zamówiłem zbiorniczek oryginał z ASO Białystok najtańszy 120 zł. Wymieniłem na nowy podczas wymiany okazało się ze to sitko całkowicie nie przepuszczało płynu ze zbiorniczka do pompy wskazywał na to przewód odłączony od zbiornika który był po prostu suchy w środku. Efekt gumowania już miałem wcześniej ale nie wiedziałem ze to dzieje się przez to ze płyn wogóle nie docierał do maglownicy co się okazuje. Po wymianie zbiornika i uzupełnieniu płynem CZERWONYM MOBIL 1 ATF 220 DEXTRON II 26 ZŁ 1L. Po paru sekundach nastała Cisza i pompa przestała wyć. pomyślałem więc ze problem z głowy. Ale nie do końca. Z powodu tego ze magiel pracował na sucho wytarły się uszczelniacze i po paru godzinach pod autem z lewej strony było czerwono. Zamówiłem juz zestaw naprawczy do maglownicy zobaczymy co z tego będzie.

A zbiorniczek jest całkowicie inny w środku i data produkcji wybita to 2012r.

Dodano po 2 minutes:

Dotarły zbiorniczki z którymi ponoć był problem, zapraszam potrzebujących :)
http://www.autosklep24.pl/pl/p/Zbiorniczek-do-wspomagania-ALFA-159/17607

:stop: to jest zbiorniczek od wersji benzynowej :)

Ostatnia edycja:
Ostatnia edycja:
. Z powodu tego ze magiel pracował na sucho wytarły się uszczelniacze i po paru godzinach pod autem z lewej strony było czerwono. Zamówiłem juz zestaw naprawczy do maglownicy zobaczymy co z tego będzie.
j :)
Gdzie i za ile ten zestaw kupiles? Sam bedziesz wymienial?

Gdzie i za ile ten zestaw kupiles? Sam bedziesz wymienial?

Sam nie mam możliwości tego zrobić wiec jadę do mechanika.
Kupiłem przez internet na stronie e-simmering.pl poszukaj. Dzwoniłem do nich w piątek jak zamawiałem powiedziała mi kobitka ze maja mieć dostawę w tym tyg. Cena to 214 zł. Myślę że to najlepsza opcja
I ze wogóle istnieje :-)

Ostatnia edycja:
Możesz napisać co znajduje się w tym zestawie naprawczym?

Z tego co widziałem na zdjeciu to zestaw uszczelniaczy ale jak przyjdzie a spodziewam sie go jutro to zrobię zdjecie i wrzucę do tematu.

Warto się zastanowić czemu płyn wyleciał(skonsultować z mechanikiem), jeśli to wina listwy zardzewiałej to z nowymi uszczelniaczami może się stać to samo i wtedy lepiej nie otwierać paczki póki nie będzie pewności. Druga sprawa żeby dobrać się do magla trzeba go jakoś maszynowo rozebrać a później sprasować, bo generalnie jest nierozbieralny( chyba że chodzi tylko o niektóre elementy, nie wiem). Dlatego jestem ciekaw jak u Ciebie dokładnie sytuacja wygląda.

Ostatnia edycja:
Odnośnie ewentualnego drobnego wycieku z maglownicy to jeszcze trzeba wziąć jedną ewentualność.
Dla potomnych podzielę się taką uwagą, że sam myślałem, że lekko kapie mi z magla, bo miałem co jakiś czas na podjeździe kilka kropel oleju. Okazało się to jednak coś innego. Mianowicie miałem wyciek z tulei olejowej wahacza. Był to taki brązowo - czerwony olej. Już myślałem, że będę musiał regenerować albo wymieniać przekładnię. Tak się jednak złożyło, że wcześniej wymieniłem wahacze - bo stukało - i problem się rozwiązał.

Mój mechanik jutro się za to zabiera. Ogólne dziś obejrzał to wszystko dokładnie i puściły uszczelniacze stwierdził. Ogólnie leje się i z lewej i prawej strony i to bardzo.
Czy to pomoże zobaczymy warto spróbować niż kupować nowa bo nie jestem zwolennikiem regeneracji.

Ostatnia edycja:
Warto się zastanowić czemu płyn wyleciał(skonsultować z mechanikiem), jeśli to wina listwy zardzewiałej to z nowymi uszczelniaczami może się stać to samo i wtedy lepiej nie otwierać paczki póki nie będzie pewności. Druga sprawa żeby dobrać się do magla trzeba go jakoś maszynowo rozebrać a później sprasować, bo generalnie jest nierozbieralny( chyba że chodzi tylko o niektóre elementy, nie wiem). Dlatego jestem ciekaw jak u Ciebie dokładnie sytuacja wygląda.

Tak więc sprawa wygląda tak ze magiel po wyjęciu okazał się w o wiele gorszym stanie niż przypuszczalismy okazało się ze zardzewiała ta listwa w środku i porobiły się duże wżery i ogólnie jest rozklekotana.. więc nie ma sensu uszczelniać tego nawet tylko na złom wywalić. Ogólnie dziś zamówiłem używaną maglownicę oryginalną 2012r produkcji więc powinna być ok i to z końcówkami drążków które są podobno w dobrym stanie jutro ma być także zobaczymy. Tak więc został mi do sprzedania
ten zestaw naprawczy jeśli ktoś by był zainteresowany to pisać, oto zdjęcia tego zestawu:

attachment.php
attachment.php
attachment.php

Załączniki

• DSC_0280.jpg
    DSC_0280.jpg
    79.1 KB · Wyświetleń: 374
  • DSC_0281.jpg
    DSC_0281.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 369
  • DSC_0282.jpg
    DSC_0282.jpg