[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Jeśli masz rocznik 2008, to pewnie masz zaciski Brembo. Tak czy inaczej 17" powinny spokojnie wejść. BTW, jakie felgi masz teraz?
Co do wizualizacji chyba trochę przesadziłeś, bo wyglądają przynajmniej na 18" :)
Pozdrawiam.
- Rafał

Teraz mam stalowe 16stki, hehe wygladają na większe, tak na szybko wrzuciłem do zdjęcia, żeby tylko zobaczyć.
Z tego co widziałem przy zmianie opon zacisk był szary z napisem alfa romeo taki:
http://allegro.pl/zacisk-hamulcowy-prawy-brembo-alfa-159-jts-jtd-i2124139382.html

---------- Post added at 14:28 ---------- Previous post was at 14:21 ----------

Też nad nimi poważnie myśle. Tylko zastanawiam się czy 7 cali szerokości nie będzie za wąskie? Jak na tym będzie wyglądać opona 225? Bo w przypadku 17" producent zaleca 7,5" szerokości.

Ano właśnie, powinna być 7,5:/

Z tego co widziałem przy zmianie opon zacisk był szary z napisem alfa romeo taki:
http://allegro.pl/zacisk-hamulcowy-p...124139382.html
Czyli chyba takie jak u mnie. Ja mam 17" ale alfowskie, i wprawdzie niedużo, ale jednak kilka mm przerwy pomiędzy felgą a zaciskiem mam. Jest spora szansa, że ta felga podejdzie do Twojej Alfy :)

Tylko zastanawiam się czy 7 cali szerokości nie będzie za wąskie? Jak na tym będzie wyglądać opona 225? Bo w przypadku 17" producent zaleca 7,5" szerokości.
Jeżeli się mylę to niech mnie ktoś poprawi, ale taka różnica nie ma znaczenia.

No właśnie - czyli powiedzmy, że na 99% wszystko będzie grało. Jedyną niespodzianką jaką możesz mieć to, że felga jednak nie wejdzie na zacisk. Ale to jest raczej mało prawdopodobne.

Zobaczymy, ten sklep co je sprzedaje ma swoja siec warsztatów więc można podjechać i przymierzyć, ew. wyślą i można oddać jak nie będą dobre. Po złożeniu zamówienia dzwonił nawet konsultant i pytał o auto, żeby zweryfikować, ale też mówił że nie jest pewien na 100% więc podjadę i zobaczę.

Zobaczymy, ten sklep co je sprzedaje ma swoja siec warsztatów więc można podjechać i przymierzyć, ew. wyślą i można oddać jak nie będą dobre. Po złożeniu zamówienia dzwonił nawet konsultant i pytał o auto, żeby zweryfikować, ale też mówił że nie jest pewien na 100% więc podjadę i zobaczę.
Jak jest taka możliwość to rewelacyjnie - nic nie ryzykujesz, a prawie na pewno będą pasowały.
A tak w ogóle, to całkiem ładne te felgi :)

Jak jest taka możliwość to rewelacyjnie - nic nie ryzykujesz, a prawie na pewno będą pasowały.
A tak w ogóle, to całkiem ładne te felgi :)

Cudowne nie są, ale w tej cenie nie ma co wybrzydzać jak za nowe, no i będzie ładniej jak na stalowych 16" z kołpakami oryg.

Cudowne nie są, ale w tej cenie nie ma co wybrzydzać jak za nowe, no i będzie ładniej jak na stalowych 16" z kołpakami oryg.
Cena jest śmieszna, ciekawe jak z jakością, ale jak będziesz omijał dziury to nie powinno być źle.
A wygląd? Ponadczasowy, na pewno pasujący do 159. Być może mam trochę za duże wymagania, ale jak dla mnie to nie ma za dużo felg które by mnie naprawdę powaliły, a już zwłaszcza w nie za wysokiej cenie...

Już przymierzone i pasują, nic nie obciera(standardowe zaciski) i wyglądają całkiem ładnie na aucie:)

Już przymierzone i pasują, nic nie obciera(standardowe zaciski) i wyglądają całkiem ładnie na aucie:)

Do mojej nie pasuje:(

A co gorsze, wczoraj przy zdejmowaniu przedniego koła prawego, sqrr....yn co mi geometrie robił krzywo wkręcił śrube i ledwo dało się ją wykręcić, chociaż ciężko to nazywać wykręcaniem, gwint w piaście zjeb..y i piasta do wymiany:mad::mad::mad:

Qrrr..a jak jak kocham mechaników!!! Sprzęt ma do geometrii za 100tys, a śruby wkręcic ni umie:mad: niech go ...

Piasta występuje tylko wespół z łożyskiem, także będzie Cie to kosztowało ok. 350 zł za części (SNR) i ok. 100 zł za wymianę (w ASO). Wiem, bo robiłem w czwartek...

Piasta występuje tylko wespół z łożyskiem, także będzie Cie to kosztowało ok. 350 zł za części (SNR) i ok. 100 zł za wymianę (w ASO). Wiem, bo robiłem w czwartek...

Tak myślasłem że koło 4stów będzie kosztować, FFF....

---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:46 ----------

to bym mu kazal teraz odkupic piaste.Chyba jego wina

No teraz to mu nie udowodnię, bo robiłem to chyba w październiku.:mad:

---------- Post added at 12:48 ---------- Previous post was at 12:47 ----------

Zaciski nie puszczają czy co?

Tak, zaciski nie dają.

---------- Post added at 12:51 ---------- Previous post was at 12:48 ----------

To jakie to et ma być w końcu?
Te mundrale co byłem u nich felgę przymierzać, mówią że ma być jakieś trzydzieści parę.
A przecież oryginalna 17" ma 41, a ta 42 nie pasowała.

Franiu a Ty w ASO kupowałeś piaste?

To jakie to et ma być w końcu?
Te mundrale co byłem u nich felgę przymierzać, mówią że ma być jakieś trzydzieści parę.
A przecież oryginalna 17" ma 41, a ta 42 nie pasowała.
Heh, no to lipa. Byłem zdania, że będą pasować...
A w którym miejscu zacisk łapie o felgę?
Na jej obwodzie, czy na płaszczyźnie pionowej?
Pozdrawiam.
- Rafał

Amortyzatory
Powrót